Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Policie u Strážného pátrá po dvou převaděčích, kteří pomohli přes hranice do Německa osmi cizincům

Jihočeští policisté pátrají u Strážného na Prachaticku po dvou cizincích, kteří chtěli ilegálně přejít hranice do Německa. Muži mohou být ozbrojeni. Cizinci vedli skupinu, jejíž zbytek v Německu policisté zadrželi.

V lesích u hraničního přechodu Strážný pátrají jihočeští policisté po dvojici mužů, pravděpodobně ozbrojených převaděčů. Utekli od skupiny migrantů, kterou zadrželi němečtí policisté. „Informace k podezřelým volejte na linku 158, nesnažte se je zadržet," sdělila policie na síti X. 

„Do pátrání jsme zapojili i zásahovou jednotku a také dron," uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík. Německá policie dnes zadržela osm cizinců, kteří nelegálně přešli u Strážného hranici. Pohřešovaní dva muži byli její součástí, ale podařilo se jim uniknout. Podle Šupíka zatím není jisté, zda chtěli do Německa také uprchnout, nebo jen ostatní členy skupiny převést. Muži, po nichž policie pátrá, se mohou se pohybovat v Německu nebo i na české straně. Pravděpodobně se jedná o Pákistánce.

Jedná se o druhý podobný případ na jihu Čech v posledních dnech. Před dvěma týdny policisté zadrželi u Trojmezí poblíž Nové Pece na Prachaticku devět cizinců. Všichni podle ní chtěli pravděpodobně nelegálně přejít do Německa. Tehdy šlo o arabsky hovořící cizince.

Migranti chtěli přes Šumavu do Německa, cestu jim zablokoval nakladač s dřívím

V úterý 8. října zadrželi jihočeští policisté spolu s pracovníky Národního parku Šumava devět arabsky mluvících migrantů, kteří se snažili přejet do sousedního Německa. Nyní policisté popsali podrobnosti celého zásahu. Auto s migranty na silnici...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky ČR, Německo, migrace, policie, pátrání, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie u Strážného pátrá po dvou převaděčích, kteří pomohli přes hranice do Německa osmi cizincům  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.