Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rada města určila nový datum zprovoznění letiště v Plané, vloží do něj další dotaci

Jedněm je trnem v oku, druzí ho vítají, třetí skupina si už na něj zvykla. Řeč je o budějckém mezinárodním dopravním letišti v Plané, jehož start do ostrého provozu se už několikrát odložil. Aktuální datum plného zprovoznění stanovila rada města na květen 2020.

Město poskytne letišti další, pětimilionovou dotaci. Celkově tak do něj vloží šestadvacet milionů. Menší část dotace půjde na investice, větší na provoz. „Provoz letiště v současné fázi jeho vývoje vyžaduje zvýšené náklady zejména na personál včetně jeho nutného proškolení. To směřuje k naplnění přísných požadavků leteckého provozu,“ říká náměstek primátora Petr Holický.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Z jihu Čech se bude do světa létat v roce 2020. Kraj koupil poslední část kasáren

Zvyšují se i finanční požadavky na marketing. „Je potřeba oslovit budoucí cestující, tour operátory a dopravce, kteří se budou podílet na rozlétání letiště,“ vysvětluje Holický. Podle jeho názoru si bez aktivního marketingového přístupu nelze provoz letiště představit.

„Letiště bude dokončeno v květnu 2020. Kromě stavebních prací zde bude probíhat certifikace, která není jednoduchá. V květnu 2020 bude zajištěno i řízení letového provozu. Letiště tak bude fungovat na mezinárodní veřejné úrovni,“ upřesňuje náměstek. V létě kraj koupil i zbytek kasáren v areálu, v budoucnu by je mohl přetvořit na cargo letiště.

Souhlasíte s letištěm v Plané?

Celkem hlasovalo705 čtenářů

Autoři | Foto Facebook Letiště České Budějovice - Budweis Airport

Štítky Budějce, Planá, letiště, rada města, dotace, Česko, rada obce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada města určila nový datum zprovoznění letiště v Plané, vloží do něj další dotaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.