Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V druhé polovině roku by měla začít stavba dálnice do Kaplice. Nejnižší nabídku podal Metrostav

, aktualizováno 14. dubna 2021, 14:45

V druhé polovině tohoto roku by se měla začít stavět další část dálnice D3. Ředitelství silnic a dálnic obdrželo na zhotovení úseku Třebonín – Kaplice, nádraží pět nabídek. Nejvýhodnější podala společnost Metrostav. Dnes o tom informoval ředitel ŘSD Radek Mátl.

Zhotovitele pro osmikilometrový úsek dálnice D3 z Třebonína do Kaplice, nádraží začalo hledat Ředitelství silnic a dálnic na konci září minulého roku. Do výběrového řízení se podle ředitele ŘSD Radka Mátla přihlásilo celkem pět subjektů. „Nejvýhodnější nabídku podala společnost Metrostav Infrastructure za cenu 1 877,8 milionu korun,“ uvedl dnes na svém Twitteru. Částka odpovídá 79 procentům předpokládané ceny.

„Tohle je moment, kdy jsme otevřeli obálky, teď to bude posuzovat komise. V okamžiku, kdy řekneme, že Metrostav chceme, vyzveme ho k součinnosti při podpisu smlouvy," řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Vedle ceny rozhoduje o vítězi i to, jak rychle dokáže dálnici postavit.

Stavba má podle Mátla vydané pravomocné stavební povolení. Stavět by se tak mělo začít v druhé polovině letošního roku. Zprovoznění plánuje ŘSD na rok 2024.

Úsek Třebonín – Kaplice, nádraží navazuje na části dálnice z Úsilného do Hodějovic a z Hodějovic do Třebonína. Obchvat Budějc, který tyto dva úseky tvoří, měl být hotový už v roce 2022. Kvůli problémům se stavbou tunelu Pohůrka se ale zprovoznění posunulo. Nyní je zprovoznění obou úseků naplánováno na rok 2023 a 2024.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vizualizace ŘSD

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD, dálnice, D3, Jihočeský kraj, Třebonín, Kaplice, obchvat, tunel Pohůrka, Pohůrka, Metrostav, Radek Mátl, Twitter, Hodějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V druhé polovině roku by měla začít stavba dálnice do Kaplice. Nejnižší nabídku podal Metrostav  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.