Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

ŘSD získalo stavební povolení na obchvat Lišova. Hotový má být v roce 2024

Ředitelství silnic a dálnic získalo povolení na stavbu obchvatu Lišova a Štěpánovic. Nyní bude ŘSD hledat zhotovitele téměř deset kilometrů dlouhého úseku. Ještě letos by měla stavba začít, hotovo má být v roce 2024.

„V pátek 22. dubna 2022 vydal Krajský úřad Jihočeského kraje stavební povolení na stavbu „I/34 Lišov – Vranín“. V současné chvíli běží lhůta pro podání nabídek do výběrového řízení na zhotovitele stavby. Termín pro podání nabídek do výběrovém řízení je pak stanoven na 25. května 2022,“ informovalo dnes ráno na svém Twitteru Ředitelství silnic a dálnic. 

Uleví se tak zejména obyvatelům Lišova a Štěpánovic, ale i řidičům, kteří tímto úsekem cestovali. Trasa mezi oběma obcemi je totiž velice často dějištěm dopravních nehod, a to kvůli nevhodnému směrovému a výškovému vedení silnice. 

Stavba úseku by měla začít ještě letos, uvést do provozu ji chce ŘSD v roce 2024. Obchvat bude necelých deset kilometrů dlouhý a povedou na něm tři mosty nad silnicí I/34. Předpokládaná cena je zhruba 1,3 miliardy korun. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královehradecký kraj

Štítky ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Lišov, obchvat, stavební povolení, výběrové řízení, Štěpánovice, Jihočeský kraj, Vranín, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD získalo stavební povolení na obchvat Lišova. Hotový má být v roce 2024  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.