Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena vjela na přejezd, když padaly závory. Poté je prorazila

Tragédií mohla skončit nehoda, která se stala dnes v Protivíně na Písecku. Žena tam vjela na železniční přejezd ve chvíli, kdy začaly padat závory. Ty jí uvěznily, a tak je prorazila. Nyní jí hrozí zákaz řízení.

K události došlo dnes ráno v Protivíně. „Krátce po sedmé hodině jela řidička s osobním automobilem značky Volvo ulicí Šveulicrmova a přejížděla železniční přejezd, který je vybaven akustiským i světelným zařízením i závorami. Přesto se na koleje dostala v době, kdy již „padaly závory“,“ popsala policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Žena na přejezdu zůstala stát. Aby se dostala z nebezpečné situace, rozhodla se, že zabezpečení prorazí, což se jí podařilo.

Řidič kamionu prorazil závoru na železničním přejezdu

Daleko nedojel řidič, který minulý týden prorazil závoru na železničním přejezdu na Strakonicku. Policisté muže ze zahraničí vypátrali necelých sedm kilometrů od místa nehody. Předběžná škoda je 20 tisíc korun.

Na místo přijeli protivínští policisté i dopravní policisté. Ti nehodu prošetřují. Test na alkohol byl negativní a ženě nyní hrozí zákaz řízení. 

„V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme všechny řidiče, aby se pozorně věnovali řízení, hlasitá hudba a další ruchy v interiéru vozidel mohou přispět k nebezpečným situacím a přehlédnutí důležitých značení i aktuálních problémů na silnici,“ upozornila mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, auto, železnice, přejezd, Protivín, okres Písek, Volvo Cars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena vjela na přejezd, když padaly závory. Poté je prorazila  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.