Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Obchvat Lišova chce postavit osm firem, nejnižší nabídka je 964 milionů

O výstavbu 9,5 kilometru dlouhého obchvatu Lišova se uchází osm společností. Ministerstvo dopravy zároveň rozhodlo o zamítnutí odvolání proti stavebnímu povolení. Na svém twitterovém účtu o tom informoval šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

ŘSD obdrželo celkem osm nabídek. Tu nejlevnější podala společnost M-Silnice za 963,9 milionů korun bez daně. Podle Radka Mátla je to 76,5 procent původního předpokladu. 

Generální ředitel upřesnil, že je nyní potřeba vyhodnotit nabídky a dokončit majetkoprávní přípravu, protože pokračuje vyvlastnění. „Termín zahájení bude ještě záviset na dokončení těchto procesů, předpokládáme ho buď koncem roku 2022 nebo začátkem roku 2023,“ dodal Mátl. 

Ten zároveň informoval o rozhodnutí ministerstva dopravy. To zamítlo odvolání proti stavebnímu povolení na stavbu I/34 Lišov - Vranín z dubna letošního roku.  

Plánovaný obchvat Lišova. Zdroj: ŘSD

Obchvat má ulevit obyvatelům Lišova a Štěpánovic i těm, kteří tudy projíždí. Právě v těchto místech dochází pravidelně k dopravní nehodám. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky řsd, obchvat, Lišov, jižní čechy, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, stavební povolení, Radek Mátl, Vranín, Štěpánovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Lišova chce postavit osm firem, nejnižší nabídka je 964 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.