Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silnice na jihu Čech jsou sjízdné. Silničáři vyjeli se všemi sypači

, aktualizováno 3. prosince 2022, 13:21

Silnice na jihu Čech jsou sjízdné bez potíží. Silničáři vyjeli v noci a nad ránem se všemi sypači. Podle výstrahy meteorologů může být na silnicích ráno místy náledí nebo zmrazky. Nejvyšší teploty dnes budou od jednoho do čtyř stupňů Celsia.

„Sjízdnost na silnicích našeho kraje je bez problémů. Situaci monitorujeme, v noci jsme měli v terénu všechny sypače. Vyjížděly vpodvečer a potom ráno ještě na opakovaný posyp,“ řekla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Andrea Sáčková.

V kraji bude dnes zataženo, ojediněle mlhy, i mrznoucí. Někde může slabě mrholit či pršet. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od jednoho do čtyř stupňů Celsia, na horách od minus jednoho do dvou stupňů nad nulou.

Na některých místěch v kraji si ale i během dneška lidé užijí slunečné počasí. Jasnou ranní oblohu dnes mohli lidé pozorovat například na Šumavě, kde by mělo být slunečno i po celý zbytek dne. Právě na šumavských hřebenech bude dnes podle meteorologů panovat díky jasnému počasí skvělá dohlednost.

Nejvíce sněhu podle dat Českého hydrometeorologického ústavu napadlo na šumavském vrcholu Plechý, kde ráno meteorologové naměřili 41 centimetrů sněhu. O jeden centimetr sněhu méně bylo na Velkém Javoru.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na jihu Čech jsou sjízdné. Silničáři vyjeli se všemi sypači  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.