Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Náledí komplikuje dopravu na jihu Čech. Provoz na dálnici D3 zkomplikovala nehoda jedenácti vozidel

, aktualizováno 12. ledna 2023, 10:33

Více než deset dopravních nehod řešili jihočeští policisté od dnešní šesté hodiny ráno. Důvodem je náledí, které na některých místech komplikuje dopravu. Situace je podle policejního mluvčího nejhorší na Písecku nebo v okolí Tábora. Na dálnici D3 došlo k hromadné nehodě jedenácti automobilů.

„Od šesté hodiny ráno řeší jihočeští policisté již 12 dopravních nehod vlivem náledí. Zledovatělé komunikace jsou na Písecku, Milevsku a D3 v okolí Tábora,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Nejhorší je zatím situace na dálnici D3. Tam se při nehodě jedenácti automobilů zranilo pět osob. "Po ošetření a poskytnutí akutní prednemocniční péče byli dva muži ve středním věku převezeni do Českých Budějovic s podezřením na lehká až středně těžká poranění v oblasti páteře a hrudníku. Do Tábora pak s lehkým zraněním hrudníku převezli záchranáři muže a ženu ve středním věku. Na ARO českobudějovické nemocnice byl letecky transportován muž s těžkým poraněním hlavy. Záchranáři mu zajistili žilní vstup, imobilizovali jej vakuovou matrací a bylo nutné jej napojit na umělou plicní ventilaci," shrnula mluvčí záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Pro účastníky nehody, kteří nebyli zraněni, si velitel zásahu vyžádal autobus z českobudějovické stanice. "Všem tak poskytnul zázemí a teplo do ukončení zásahu a ukončení šetření nehody," dodala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Na jihu Čech má být dnes podle meteorologů oblačno. Odpoledne má na většině území pršet, ve výšších polohách půjde večer o srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 5 až 8 stupňů Celsia, na horách 1 až 4 stupňů. Foukat bude mírný jihozápadní vítr.

Ohodnoť článek

Foto HZS JČK

Štítky krimi, policie, náledí, sjízdnost, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Náledí komplikuje dopravu na jihu Čech. Provoz na dálnici D3 zkomplikovala nehoda jedenácti vozidel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.