Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Prachatice vybudují na sídlištích desítky parkovacích míst

Prachatice vybudují na sídlištích desítky parkovacích míst. Některá z nich by měla být hotová ještě letos. Sídliště ve čtvrtém, pátém a šestém bytovém okrsku města patří k místům, kde je parkovacích ploch nedostatek. Novinářům to dnes po jednání radních řekl prachatický starosta Jan Bauer (ODS).

Radní projednali studii, jak vytížené jsou parkovací plochy. Studii si zadalo předchozí vedení města. "Zajímavá věc je, že podle norem, které určují, kolik má být v lokalitě parkovacích míst, tak ani sídliště nevychází špatně. Do norem se počítají i garážová nebo parkovací místa v bytových nebo soukromých domech, která se často nevyužívají. Na druhou stranu reálná potřeba nejvytíženějších míst v Prachaticích je nemalá. Parkovací místa chybí," řekl starosta.

Město letos vytipuje jednu až dvě plochy, kde by mohla místa vzniknout, aniž by to stálo moc peněz. Náklady budou letos ve stovkách tisíc korun. Mezi další možnosti, jak problém řešit, patří třeba parkovací dům. To by byla podle Bauera ale velká investice. Není ani příznivcem parkovacích zón. "Známe je z velkých měst. Zatím mám pocit, že město Prachatice ve své velikosti není zralé na to, aby mělo své zóny," řekl starosta.

Prachatice, v nichž žije téměř 11 tisíc lidí, mají letos rozpočet s příjmy 305,6 milionu a výdaji 315,4 milionu korun. Schodek necelých deset milionů pokryjí z rezerv minulých let. Město investuje 44 milionů. Radní počítají v rozpočtu i s penězi na přípravu projektů spjatých s bydlením a energetickými úsporami. Chystají návrat akce Bohemia Jazz Fest do města, chtějí také zavést farmářské trhy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, automobilová, parkování, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice vybudují na sídlištích desítky parkovacích míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.