Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Meteorologové varují před sněhem. Komplikace byly u hranic s Německem

, aktualizováno 14. dubna 2023, 15:10

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před deštěm a sněhem. Ráno řešili policisté komplikace mezi Vimperkem a hraničním přechodem Strážný na Prachaticku, před osmou hodinou ranní bylo ale už místo průjezdné. Řidiči by měli být na silnicích opatrní.

„Zima zřejmě ještě neskončila a nová sněhová pokrývka může zejména ve vyšších polohách komplikovat dopravu,“ varovalo Ředitelství silnic a dálnic pro Jihočeský kraj na svém twitterovém účtu. 

Sníh ráno komplikoval dopravu mezi Vimperkem a Strážným. Policisté vyjížděli před pátou hodinou ranní k dopravní nehodě, která se stala na silnici I/4 v obci Kubova Huť. V tuto dobu tam byla vrstva sněhu. 

Z dopravní nehody je důvodně podezřelý dosud neznámý řidič přesně nezjištěného vozidla, které jelo ve směru Horní Vltavice – Kubova Huť. Při vyhýbání se uvízlým kamionům najel do protisměru, kde v tu chvíli, ve směru od Vimperka, jelo osobní vozidlo Škoda Octavia, a toto vytlačil mimo komunikaci. Při tomto manévru došlo k utržení zpětného zrcátka u vozidla Škoda a dále k povalení dopravní značky. Neznámý řidič pokračoval bez zastavení dál v jízdě, a proto po něm policisté nyní pátrají, popsala policejní mluvčí Martina Joklová

„Nyní už je silnice kompletně průjezdná. Dopravní nehoda se stala na průtahu přes Týn nad Vltavou před mostem přes Vltavu ve směru od Hluboké nad Vltavou,“ sdělil Budějcké Drbně před osmou hodinou ranní policejní mluvčí Milan Bajcura. V té době policie neřešila nehody související s počasím. Během odpoledne policie také upozorňovala na komplikace v dopravě na dálnici D3 u obce Ševětín, kde na silnici stékala voda z přilehlých polí. „Kvůli tomu je zde snížená rychlost na 80 kilometrů v hodiněa je uzavřen pravý jízdní pruh v obou směrech,“ popsal Bajcura.

Výstraha před sněhem skončí na jihu Čech v dopoledních hodinách. V případě deště platí nízký stupeň nebezpečí v Jihočeském kraji do sobotního rána. 

Dnes bude na jihu Čech zataženo s deštěm. Nejvyšší denní teploty budou od tří do šesti stupňů Celsia. Podobně bude vypadat sobota. „Zataženo až oblačno. Místy déšť nebo přeháňky, ráno srážky četnější a trvalejší. Ráno v polohách nad 500 metrů, během dne nad 1000 metrů srážky smíšené nebo sněhové,“ uvedla k sobotní předpovědi Eva Plášilová z českobudějovické pobočky ČHMÚ. 

Pršet má také v neděli, ale v průběhu dne bude déšť ustávat. Teploty se dostanou až k 12 stupňům Celsia, přidala Plášilová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michael Daněk

Štítky česko, jihočeský kraj, počasí, výstraha, doprava, kamion, auto, nehoda, německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před sněhem. Komplikace byly u hranic s Německem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.