Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ulici Jana Opletala čeká rekonstrukce. Město za ni zaplatí více než 10 milionů korun

Poslední srpnový týden začne město opravovat ulici Jana Opletala. Práce na kompletní rekonstrukci silnice, včetně chodníků a zastávky městské hromadné dopravy, potrvají až do 3. října. Práce vyjdou na více než 10 milionů korun.

Oprava povrchu ulice Jana Opletala se týká úseku od Branišovské ulice až po přechod pro chodce v ulici Oskara Nedbala. Rekonstrukce čeká také zastávku městské hromadné dopravy Šumava. „Práce začnou frézováním povrchu komunikace, zmiňovaným zálivem, odstraněním rozbitých chodníkových obrubníků a osazením nových, pokládkou konstrukčních vrstev vozovky a ukončí je nastříkané vodorovné dopravní značení,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí českobudějovické radnice Jitka Brůha Welzlová.

Práce za více než 10 milionů korun bude pro město provádět firma Eurovia. Ta podle mluvčí upraví také parkovací stání podél ulice Jana Opletala mezi Sokolskou ulicí a Mateřskou školou Emy Destinové. „Navrženo je tam devět kolmých stání o šířce 1,85 m. Rozšířením prostoru pro auta dojde k zúžení chodníku. Díky tomu nebudou parkující vozidla zasahovat do rozhledových polí křižovatky a zároveň budou mít při výjezdu dostatečný manévrovací prostor v přilehlém jízdním pruhu,“ dodala Welzlová.

K rozšíření chodníku dojde naopak na nároží s ulicí Sokolská. Tím by mělo podle města dojít ke zkrácení délky přechodu a zajištění lepších rozhledových poměrů. Tyto a další úpravy vyjdou na 1,7 milionu korun.

Během rekonstrukce budou muset řidiči počítat s dopravními omezeními. Auta nebudou moct projet z Branišovské do ulice Oskara Nedbala. Vjezd bude umožněn pouze městské hromadné dopravě. Oprava bude probíhat na dvě etapy a začne ve středu 23. srpna a skončí v úterý 3. října.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky doprava, české budějovice, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulici Jana Opletala čeká rekonstrukce. Město za ni zaplatí více než 10 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.