Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jeden člověk zemřel při dopravní nehodě nedaleko Třeboně

, aktualizováno 25. ledna 2024, 21:35

Tragická dopravní nehoda se stala ve čtvrtek na silnici mezi Třeboní a Majdalenou. Po střetu automobilu s dodávkou zemřel starší muž. Na místo vyrazili policisté, hasiči i zdravotníci, vzlétl také vrtulník. Silnice je již průjezdná.

K dopravní nehodě došlo ve čtvrtek krátce po poledni. U Závišína na Strakonicku se podle policie střetla dvě vozidla. Důvodem je pravděpodobně nedání přednost.

Ke střetu došlo před půl šestou. Na silnici, které spojuje Třeboň s Majdalenou, se měla srazit dvě vozidla - automobil a dodávka. 

„Aktivován byl i vrtulník Letecké záchranné služby, ten byl později pozemními posádkami odvolán. Záchranáři po příjezdu na místo nalezli v osobním vozidle jednu osobu bohužel již bez známek života. Jednalo se o staršího muže, který při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jeho smrt,“ popsala mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Po 19. hodině informovala policejní mluvčí Lenka Krausová o tom, že je doprava v místě nehody omezená. To se změnilo ve večerních hodinách. 

„Komunikace mezi Majdalenou a Třeboní je průjezdná. Při nehodě zemřel řidič vozidla Dacia, ročník 1946. V dodávce cestovali dva muži. Řidič Dacie přejel ze zatím neznámých příčin do protisměru a tak došlo ke střetu s dodávkou. Okolnostmi nehody a přesnými příčinami se zabývají jindřichohradečtí policisté,“ shrnula Krausová. 

Na Jindřichohradecku jde o další tragickou událost v rozmezí několika dnů. U Horního Žďáru zahynula 17. ledna spolujezdkyně ve voze, do něhož čelně narazilo auto. O dva dny později zemřel řidič u Stráže nad Nežárkou. V úterý nepřežil čelní srážku u Vranína také řidič. Při haváriích na jihu Čech v letošním roce zemřelo sedm lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky nehoda, doprava, třeboň, policie, majdalena, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden člověk zemřel při dopravní nehodě nedaleko Třeboně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.