Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zanádražka poroste, do Husovy kolonie musíte objížďkou

Řidiči se musí ode dneška v Budějcích vypořádat s několika novými dopravními omezeními. Kromě krátkodobé uzavírky Kamarýtovy ulice v Pětidomí mezi Dělnickou a Krokovou, kde bude do pátku probíhat výstavba vodovodní a plynové přípojky, se začalo pracovat i na první etapě zanádražky.

Kvůli pokračující výstavbě přeložky silnic druhé třídy číslo 156 a 157 budou postupně uzavřeny dva různé úseky v ulicích Blahoslavova a Trocnovská v Husově kolonii. Konečně totiž přišla na řadu první etapa zanádražní komunikace, část 1.1, která povede od svého stávajícího úseku za viaduktem ke kruhovému objezdu na propojení okruhů.

Blahoslavova je ode dneška do konce listopadu neprůjezdná v úseku asi patnácti metrů od ulice Mikuláše z Husi ke křižovatce s Libničskou, protože se tam začalo pracovat na přeložce vodovodu. Objízdná trasa povede ulicemi Mikuláše z Husi, Žerotínova, Libničská a Blahoslavova.

Další a mnohem zásadnější úplná uzavírka, která rovněž začíná v průběhu dnešního dne a bude trvat do 28. února 2015, se týká rovněž Blahoslavovy ulice, tentokrát ale v úseku mezi křižovatkami s Pekárenskou a Trocnovskou, tedy na místě bývalých garáží, které byly nedobrovolně před několika měsíci srovnány se zemí. Objížďka vede ulicemi Pekárenská, U Sirkárny a Trocnovská.

Blahoslavova bude uzavřena současně s Trocnovskou až do konce září příštího roku, jelikož od března 2015 neprojedete ani krátkým úsekem od křižovatky s Blahoslavovou k Žerotínově ulici.

Přestože tato lokalita není příliš hustě obydlena, dopravní omezení se výrazně dotknou tamních podnikatelů, ke kterým se budou jejich zákazníci a zásobování dostávat velmi obtížně. Oficiální objížďka ani cesta přes zahrádkářskou kolonii od kruhového objezdu na Okružní totiž nejsou v dobrém stavu.

„Samozřejmě chápeme nutnost výstavby zanádražní komunikace, očekávali bychom ale větší vstřícnost, aby uzavírka trvala pokud možno co nejkratší dobu. Rok jezdit po tak rozbité cestě nebude nic příjemného pro nás ani naše zákazníky, pro které jsem vytvořil mapku, aby k nám vůbec trefili. Sám bydlím nedaleko, takže pro mě bude lepší vyrazit pěšky,“ řekl Budějcké Drbně Vladislav Nadberežný z tiskárny INPRESS a připomněl nedávno skončenou rekonstrukci Žerotínovy ulice. „Díky tomu, že tahle ulice je konečně hotová, se teď aspoň dostaneme do firmy.“

Linka městské hromadné dopravy číslo 12 bude obousměrně odkloněna do ulice Pekárenská a U Sirkárny a zastávky Blahoslavova a Žerotínova budou dočasně zrušeny. Jako náhradní bude sloužit zastávka Pekárenská - U Křížku v Pekárenské.

ČTĚTE TAKÉ: Nový úsek zanádražní komunikace je průjezdný

Uzavírky ulic Blahoslavova a Trocnovská včetně objízdných trasPo rozkliknutí mapy se vám obrázek zobrazí v samostatném okně, poté si jej stačí uložit v lepším rozlišení do počítače.

Štítky zanádražní komunikace, první etapa, Husova kolonie, Blahoslavova, Trocnovská, uzavírka, objížďka, stavba, České Budějovice, Pětidomí (Kařez)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zanádražka poroste, do Husovy kolonie musíte objížďkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.