Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ekologičtí aktivisté na Šumavě se stávají terčem útoků, dva případy řeší policie

I v neděli pokračuje na Šumavě už šestnáctý den blokáda lokality Na Ztraceném, kde správa parku kácí stromy napadené kůrovcem. Policie řeší dva případy poškození aut aktivistů, řekl agentuře mluvčí blokády Vratislav Vozník.

Situace mezi místními obyvateli a odpůrci blokády a ekologickými aktivisty se během víkendu přiostřila, policie řeší dva případy poškození aut aktivistů. "První případ se stal na Kvildě, kde byl Jaromír Bláha z Hnutí Duha. Když chtěl odjet, zjistil, že mu kdosi rozbil okno u auta a do výfuku nastříkal montážní pěnu," řekl Vozník.

"Poškození auta evidujeme, případ řeší hornovltavičtí policisté," potvrdila informaci mluvčí policie Martina Joklová.

Druhý incident se odehrál v okolí Filipovy Huti, osady u Modravy nedaleko lokality Na Ztraceném. "Když jsme v sobotu chtěli dvěma auty odjet, pronásledoval nás nejprve tmavý sedan. Když jsme zastavili, ujel. Pak jsme zjistili, že jednomu z aut selhávají brzdy. V servisu nám řekli, že někdo s brzdami manipuloval, vypustil část brzdové kapaliny a zavzdušnil systém," vysvětlil Vozník.

"Vše nám oznámil poškozený majitel auta v neděli ráno, policie případ vyšetřuje," uvedla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

V lokalitě se v neděli dopoledne nekácí. "Policie dění Na Ztraceném a v okolí monitoruje, zatím se nekácí," dodala Ladmanová. "Máme v terénu 24 lidí, ti lokalitu pročesávají. Další aktivisté jsou připraveni v blízkém okolí, kdyby bylo třeba, připojí se k lidem Na Ztraceném," doplnil Vozník.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky policie, Šumava, Jaromír Bláha, Hnutí DUHA, Kvilda, Mediafax, Filipova Huť, Modrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ekologičtí aktivisté na Šumavě se stávají terčem útoků, dva případy řeší policie  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.