Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Požáru na Lidické předcházela dvojnásobná vražda

Spekulace o dvojnásobné vraždě se potvrdily. Muž na Štědrý den zavraždil ženu a dítě. Pak dům podpálil a sám v plamenech uhořel. Motiv zůstává nepotvrzený.

Podle nepotvrzených informací stojí za tragickou událostí nevěra ženy. Nikdo z okolí ale tuto informaci zatím nepotvrdil. Kriminalisté případ řeší jako zločin vraždy a zločin obecného ohrožení.

Výsledky nařízených soudních pitev potvrdily jednu z hlavních vyšetřovacích verzí případu. Žena středního věku a nezletilý chlapec zemřeli v domě na Lidické třídě násilnou smrtí, a to ještě před požárem domu,“ řekl mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek.

ČTĚTE TAKÉ: Doprava na Lidické ulici v místě tragédie znovu funguje, spekuluje se o dvojnásobné vraždě

Dle policie je na základě zajištěných důkazních materiálů a z dalších prověřených skutečností podezřelý z dvojnásobné vraždy muž středního věku. „Muž následně po činu dům za použití benzinu a propanbutanových lahví zapálil a sám v prostoru přilehlé garáže domu uhořel,“ dodal Doubek.

Kriminalisté případ prověřují jako zločin dvojnásobné vraždy i obecného ohrožení. „Požárem a s ním spojenými explozemi, došlo k ohrožení okolního prostoru domu, včetně provozu na frekventované Lidické třídě,“ upřesňuje dále Doubek. Pokud další výsledky šetření neprokáží nové skutečnosti, bude případ s největší pravděpodobností z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání zemřelé osoby odložen.

ČTĚTE TAKÉ: Trosky po požáru na Lidické třídě prohledává policejní pes

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vražda, dům, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požáru na Lidické předcházela dvojnásobná vražda  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.