Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kulturní tipy: Třeboň nabídne italské dobroty, vodácké centrum hostí mistrovství v paddleboardingu

Také o nadcházejícím víkendu si mohou lidé na jihu Čech vybírat z řady kulturních akcí. Letní kino Háječek v Českých Budějovicích zve na Chlapský večer, do Jindřichova Hradce přijedou designéři a Netolice lákají na dostihový den.

Pátek 11. 8.

Chlapský večer v Háječku

Českobudějovické Letní kino Háječek zve na Chlapský večer, který začíná v 19 hodin. Uvidíte mimo jiné ukázky historických vozů a setkáte se s hosty z řad organizátorů i závodníků. Bude mezi nimi například hlavní pořadatel Rallye Český Krumlov Pavel Kacerovský.

V 19:30 hodin je na programu ukázka veteránských a závodních aut ze závodu Le Mans '66. Poté zahraje kapela The Greens Covers, následují rozhovory s hosty ve 21:00 hodin odstartuje promítání snímku Le Mans '66. Plné vstupné vyjde na 100 korun, zlevněné stojí 50. 

Třeboň zve na italskou kuchyni 

Třeboň v pátek hostí akci s názvem Jíme a pijeme Itálii. Uskuteční se v Zámecké lékárně Třeboň. Návštěvníci se mohou těšit na domácí těstoviny, aperol, prosecco, slané koláče, mušle a další pochutiny. V 19:00 hodin začíná  koncert italského zpěváka Emanuele Nesa.

Sobota 12. 8.

Designéři se potkají u Vajgaru 

Mint Market se v sobotu přesun do Jindřichova Hradce na náměstí Míru. Akce tam potrvá od 10 do 18 hodin. K Vajgaru přijedou prodejci z Česka a Slovenska a nabízet budou módu pro děti i dospělé, kabelky, bio kosmetiku, papírenské zboží a další designové produkty. Vstup je zdarma. 

Mistrovství v paddleboardingu

Vodácké centrum České Budějovice hostí od soboty do neděle Mistrovství České republiky v paddleboardingu na divoké vodě. V sobotu začíná v 10:00 hodin Sprint, o čtyři hodiny později je na programu další závod v kategorii Board X, ten poslední kategorie X-treme Cross by měl odstartovat zhruba v 17 hodin. V neděli začíná program v 10:30 a po celý den mohou návštěvníci areálu sledovat slalom. 

Neděle 13. 8.

Dostihový den v Netolicích

Zámek Kratochvíle zve na dostihový den, který se koná v jeho areálu. První dostih začíná ve 13:00 hodin na závodišti na adrese Petrův Dvůr 9, Netolice. Vstup pro diváky bude už od 10:00 hodin. 

Vstupné na místě vyjde na 180 korun, dětská vstupenka vyjde na 90 korun. Parkování bude na louce u dostihové dráhy za 50 korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky jihočeský kraj, jižní čechy, české budějovice, kultura, program, tip, výlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kulturní tipy: Třeboň nabídne italské dobroty, vodácké centrum hostí mistrovství v paddleboardingu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.