Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Retrogaming: Cesta Do Historie Počítačových Her a Techniky je ve Strakonicích

PR článek

Navštivte interaktivní výstavu Muzea středního Pootaví ve Strakonicích a zažijte gaming 80. let. Od Atari po Amigu, kouzlo starých her a technologií. "Zapařte si s námi!“

Interaktivní výstava

Pokud jste milovníkem retro počítačových her a techniky, máme pro vás skvělou zprávu. Od 11. října do 30. prosince 2023 můžete zavítat do strakonického muzea na nezapomenutelnou interaktivní výstavu, která vás provede historií výpočetní techniky a počítačových her od samých počátků až po polovinu 90. let 20. století.

Tato jedinečná výstava nabízí nejen pohled na vývoj technologií, ale také na zlatou éru videoher. Zvláštní důraz je kladen na počítačové hry a domácí počítače a konzole z 80. let, a to jak československého, tak zahraničního původu. Kromě technických informací se dozvíte i všechno o nejslavnějších herních hitech té doby, dobových časopisech, problematice pirátství a mnoho dalšího.

Pařanské doupě

Jedním z vrcholů výstavy je "pařanské doupě," herna, kde se můžete ponořit do světa historických počítačů, herních automatů a moderních PC s emulátory, které obsahují stovky her. Pamětníci zavzpomínají na hry jako Pac-Man, Space Invaders, Prince of Persia, Cannon Fodder, Doom nebo Street Fighter II. Některé z těchto her si uchovaly svou hratelnost a stále vás dokážou chytit za srdce, bez ohledu na jakou grafiku a zvuk jste zvyklí. Určitě vyzkoušejte Dynablaster, Lemmings nebo Vroom a vraťte se do doby, kdy se hry hrály zásadně jinak.

Vývoj technologií

Historie domácích počítačů a her má mnoho zajímavých aspektů. Před dvaceti a třiceti lety nebyly počítače v domácnostech tak běžné jako dnes. Lidé často netušili, k čemu by je mohli využít. První domácí počítače byly především pro nadšence. Postupně se však staly oblíbenými díky rostoucí popularitě počítačových her. Majitelé se také učili využívat počítače i k práci. Na naší výstavě se můžete seznámit s počítači, které byly nejběžnější v našem regionu, a dozvědět se více o význačných producentech počítačů a herních konzolích a o nejdůležitějších hrách.

Pokud se chcete vrátit do doby osmibitových počítačů, vyberte si konzoli Atari Flashback, která obsahuje staré hry určené pro Atari 2600. Tyto hry jsou jednoduché, mají jen několik barev, přesto jsou velmi zábavné. Mladší generaci potěší počítač ZX Spectrum +2, který nabízí vylepšený model původního Spectra s větší pamětí a zabudovanou kazetovou mechanikou. Zde se dostanete do světa textového operačního systému a prvních kroků programování.

Pro milovníky šestnáctibitových počítačů mají připravený počítač Atari ST, který připomíná dobu, kdy hry byly nahrávány z disket. Vyzkoušejte závody formulí ve hře Vroom 3 nebo si užijte boje na herním automatu s hrou Street Fighter II.

Na výstavě nechybí ani emulátory, na kterých si zahrajete slavné hry jako Doom, Wolfenstein, Commodore 64 a Amiga. Na vás je, jaké hry si vyberete, a pokud se některá omrzí, nevadí. Mají jich připraveno více než tisíc, takže vás určitě čeká mnoho zábavy.

Tak neváhejte a přijďte si užít interaktivní výstavu Retrogaming a vrátit se do doby, kdy byly počítačové hry novinkou a technologie na pokraji vědy. Tato výstava vás vtáhne do kouzla minulosti a umožní vám prožít znovu dobu, která změnila svět her a počítačů. Můžete si být jisti, že nudit se nebudete, ať už jste pamětníkem či nováčkem, který chce objevit původní kouzlo videoher a techniky. Přijďte si "zapařit!“

Více podrobností zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Muzeum středního Pootaví Strakonicem, strakonice, kultura, pozvánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Retrogaming: Cesta Do Historie Počítačových Her a Techniky je ve Strakonicích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.