Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Táborská setkání se v příštím roce budou věnovat i 600. výročí úmrtí Jana Žižky

Festival Táborská setkání se v příštím roce bude věnovat i 600. výročí úmrtí Jana Žižky. Předprodej na akci zahájí pořadatelé už v letošním roce. Novinářům to řekl starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Táborská setkání jsou jedním z největších festivalů na jihu Čech.

"Hlavním motivem bude výročí Jana Žižky. A také si chceme připomenout 40 let našeho partnerství s městem Kostnice," uvedl starosta. Třídenní festival, který se pravidelně koná v polovině září, tradičně zahajuje v pátek historický průvod. Součástí setkání jsou pak různé trhy, kulturní akce a především koncerty. "Program teprve dolaďujeme, ale myslím si, že můžeme prozradit, že jednou z hlavních hvězd by měl být Janek Ledecký. Už jsme o jeho koncert usilovali v minulých ročnících, ale termínově se mu to nehodilo," uvedl Pavlík.

Pořadatelé letos poprvé prodávali vstupenky on-line. Stejným způsobem je chtějí distribuovat i na příští ročník, ale lidé si je mohou koupit už letos. "Chceme tím po vzoru velkých akcí zahájit předprodej s velkým předstihem a zároveň to nabídnout jako dárek k Vánocům," uvedl starosta.

Základní vstupné pro příští ročník by mělo být stejně jako letos, tedy 350 Kč. Kdo si však zakoupí lístek do Vánoc, zaplatí 200 korun. Město letos rozšířilo placené zóny na Táborská setkání, kdy návštěvníci budou hradit vstupné v celém historickém jádru. Dosud platili pouze za program na Žižkově náměstí. Náklady na festival jsou kolem šesti milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Tábor

Štítky ČR, správa, historie, zábava, festival, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

To mafiány raní mrtvice. Nenávidí Jana Husa, Karla IV, Komenského, Havlíčka Borovského a snaží se nás odtud vystrnadit a okrádat všemi možnými způsoby jak píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy a další články, nyní pod článkem o demonstraci v Praze.

Pondělí, 27. listopadu 2023, 12:10Odpovědět

Táborská setkání se v příštím roce budou věnovat i 600. výročí úmrtí Jana Žižky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.