Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Konec zimy. Morana bude vynesena z města a vhozena do Vltavy

Jako každý týden, ani tento nebude kulturně strádat. Navštívit budete moci zajímavá divadelní představení, scénické čtení, plesy, tančírnu i koncerty. Hudební událostí letošního jara bude jistě koncert skupiny Arakain, se kterými po dlouhých letech opět vystoupí Lucie Bílá.

Michal Nesvadba dětem

Vysoká škola technická a ekonomická pořádá ve společenském sále DK Metropol reprezentační ples. Tím bude ve středu od 20 hodin provázet moderátor Jiří Gruntorád, hudbu zajistí taneční orchestr Variant a program oživí přehlídka večerních šatů, které předvedou studentky VŠTE.

Divadelní představení, které si na sobotu připravil Michal Nesvadba, udělá radost především dětem. Michalovi mazlíčci se jim představí v divadelním sále DK Metropol v 10:30.

Tančírna, ples i koncerty. To vše v Café Klubu Slavie

Další středu v měsíci se v Café Klubu Slavie bude opět tančit v celosvětově oblíbeném rytmu. Salsu se naučíte od 20 hodin pod vedením zkušeného lektora.

Dvojkoncert si užijete v Café Klubu Slavie ve čtvrtek. Kapely Mons Pubis Buď a Nebo zahrají od 20 hodin.

Somersby Gangster Trippin přivítá v pátek hvězdu z Anglie. Hvězda největšího vydavatelství RAM Records - producent Mind Vortex - vystoupí po půlnoci. Akce startuje ve 20:00.

Bavit se budete v sobotu na kostýmové párty, která je nachystaná od 20 hodin v Café Klubu Slavie. Nejlepší filmový kostým vyhraje cenu a chybět nebudou známé songy z filmů.

Stopařův průvodce Galaxií

Scénické čtení uslyšíte ve čtvrtek v Malém divadle v podání LiStOVáNí. Legendární první část parodie na sci-fi, Stopařův průvodce Galaxií, si vychutnáte od 20:30.

Květinový ples

V DK Slavie dojde v pátek k obnovení tradičního plesu s květinami. Od 20 hodin se můžete těšit na taneční orchestr Variant.

Lucie Bílá opět v Budějcích

Tentokrát si vychutnáte hlas české slavice za doprovodu kapely Arakain. Hudební senzace letošního jara se odehraje v KD Vltava od 20 hodin.

Vynášení Morany

Rok se s rokem sešel a vítání jara je zase tady. Morana bude z města vynesena v neděli v 15 hodin z Piaristického náměstí. Poté bude spálena a vhozena do Vltavy za hudebního doprovodu.

O dalších akcích nejen z kultury si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky kulturní tipy, Morana, reprezentativní ples, květinový ples, Café Klub Slavie, Arakain, Lucie Bílá, koncert, ples, Vltava, jaro, Michal Nesvadba, Dům kultury Metropol, divadelní představení, Jiří Gruntorád, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Bu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec zimy. Morana bude vynesena z města a vhozena do Vltavy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.