Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejvýřečnější zastupitelé? Kuba, Konečný a Braný. Propadli Škodová, Kučerová, ale i primátor

Letní měsíce jsou ve znamená prázdnin i pro budějcké zastupitele. Ti si dávají dvouměsíční pauzu od pravidelných zasedání. Pojďme se proto podívat, jak byli jednotliví zastupitele na jednáních aktivní. Kdo se nejčastěji ujímal mikrofonu, a kdo byl naopak na slovo skoupý?

Suverénně nejdéle trvala debata na téma volby nového náměstka primátora. Zastupitelé nad bodem debatovali téměř tři hodiny. Nakonec novým náměstkem pro dopravu zvolili Viktora Lavičku.

ČTĚTE TAKÉ: Novým náměstkem pro dopravu je mluvčí dopravního podniku Viktor Lavička

Pomyslnou cenu za nejvýřečnějšího zastupitele získává Martin Kuba z ODS. Dohromady jeho diskuse na zastupitelstvu trvaly přes šest a půl hodiny. Daleko za ním skončil bývalý náměstek pro dopravu František Konečný (ANO). Jeho příspěvky zabraly 3 hodiny a 53 minut. Třetím nejdéle diskutujícím zastupitelem je s třemi hodinami a dvanácti minutami Petr Braný z KSČM.

Jsou ale i zastupitelé, kteří se o mikrofon příliš nehlásí. Jedním z nich je třeba Jaroslava Šporclová z HOPB (1 minuta 32 vteřin). Ještě hůř jsou na tom ale Dagmar Škodová z ODS (25 vteřin) a Adéla Kučerová z Pirátů (20 vteřin). Vysokým číslem se nemůže chlubit ani primátor města Jiří Svoboda, na všech zastupitelstvech se do diskuze přihlásil na celkem šest a půl minuty. 

Velmi aktivním je při zasedání zastupitelstva v bodu Vystoupení občanů Lubomír Pána. Ten se ke slovu dostal na necelou půl hodinu. Hned po něm skončila Eva Hajerová s necelými 13 minutami.

Martin Kuba ale není jen nejdéle diskutujícím zastupitelem. Prvenství drží také v nejdelším příspěvku, který se týkal Valné hromady společnosti Jihočeské letiště České Budějovice. Trval přesně 16 minut a 4 sekundy. O minutu kratší příspěvky měli Petr Braný a František Konečný.

Kompletní statistiky jsou k dispozici na webu města.

Foto Jana Kroneislová

Štítky statistika, zastupitelstvo, Martin Kuba, František Konečný, Petr Braný, Kuba, doprava, ODS, ANO 2011, KSČM, Jiří Svoboda, Lubomír Pána

Nejvýřečnější zastupitelé? Kuba, Konečný a Braný. Propadli Škodová, Kučerová, ale i primátor  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.