Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Nové vedení Jihočeského kraje se chce opět zaměřit na dopravní stavby

Nadcházející nové vedení Jihočeského kraje se chce opět zaměřit na přípravu a výstavbu dopravních staveb. Kraj povede ODS, která ve volbách získala více než polovinu mandátů v zastupitelstvu.

„Máme spoustu rozdělaných projektů, které jsme ještě nestačili ukončit. I proto jsem prosil Jihočechy o mandát, abychom je mohli dotáhnout. Například řada silničních obchvatů je ve fázi, kdy se teprve bude začínat. Jen v aglomeraci Českých Budějovic potřebujeme severní spojku, most (přes Vltavu) do Papírenské ulice. Dále pak chceme pracovat na obchvatu Tábora a dalších projektech, které jsme slibovali," uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Hlasy na jihu Čech jsou sečtené. Vedení si od začátku podržela Občanská demokratická strana (ODS), která získala 47,51 procenta. Na druhém místě skončilo s velkým odstupem ANO se ziskem 24,13 procenta hlasů. Jako poslední překročilo hranici pěti...

Do krajského zastupitelstva se kromě ODS dostalo ještě ANO s více než 24 procenty a Stačilo!, které těsně překročilo potřebné pětiprocentní kvorum. ANO si v porovnání s výsledkem před čtyřmi lety polepšilo. Tehdy získalo 18,12 procenta, nyní o šest procent více. ODS si však od posledních krajských voleb polepšilo ze 17,52 pct téměř o 30 procent.

Podle lídra hnutí ANO na jihu Čech Romana Kubíčka také Kubovi pomohl jiný styl komunikace než celostátní ODS. „Je to mistr sociálních sítí, je hodně vidět, to si myslím, že je základ jeho politiky tady na jihu Čech. A do toho přišly povodně a Martin Kuba byl všude," dodal Kubíček.

Od roku 2020 vedla JIhočeský kraj koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09, ČSSD a Jihočeši 2012. Kromě ODS se však žádný ze současných koaličních partnerů do nového zastupitelstva nedostal.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Elmira Talířová

Štítky volby, ODS, silnice, kraje, Jihočeský, Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové vedení Jihočeské kraje se chce opět zaměřit na dopravní stavby  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.