Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radě města budou už brzy radit studenti

Snaha radniční koalice o zapojení všech věkových skupin občanů Budějc do veřejného života města má další konkrétní výsledek, kterým je ustavení Studentského parlamentu města České Budějovice. Po Seniorském senátu tak vzniká další názorová platforma pro početnou skupinu budějckých občanů.

Studentský parlament, který má statut poradního orgánu rady města, bude mít dvacet členů, které nominovaly budějcké střední školy. Jeho cílem je zapojení aktivních studentů do dění ve městě a komunikace s členy vedení radnice, kteří budou od studentů přijímat podněty a návrhy.

Mandát členství v parlamentu je vymezen dobou studia na střední škole, parlament se bude k jednáním scházet nejméně jednou za tři měsíce, četnost jednání ovšem záleží na aktivitě nebo neaktivitě členů.

Přípravné neformální setkání členů parlamentu včetně náhradníků se uskutečnilo 31. ledna, přítomní na něm byli seznámeni se základními informacemi o parlamentu, jeho postavení, fungování a činnosti. Dozvěděli se také o budoucím prvním oficiálním jednání parlamentu, na kterém budou ze svých řad volit předsedu a místopředsedu. Jednání se uskuteční v druhé polovině února.

Informace o studentském parlamentu najdou zájemci na webu města. Studentský parlament bude mít svou stránku i na Facebooku, kam mohou studenti psát své názory a podněty k aktivitám, které by v Budějcích uvítali.

Jedním z projednávaných námětů nepochybně bude i budějcký Majáles 2012, který je akcí organizovanou středoškolskými studenty a také akcí středoškolskými studenty natěšeně očekávanou a oblíbenou. Loňský Majáles patřil k velmi vydařeným, a proto si ho Budějcká Drbna dovoluje připomenout několika fotografiemi, které dosud nebyly publikovány.

A členům parlamentu přeje Budějcká Drbna hodně štěstí a hodně dobrých rad pro město!

Štítky Parlament České republiky, České Budějovice, Senát Parlamentu ČR, Drbna.cz, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radě města budou už brzy radit studenti  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.