Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

HLEDÁME PÁNÍČKA: Flička nebo Taťulda? Oba chlupáči čekají ve vltavotýnském depozitu

V dalším díle Hledáme páníčka si představíme jednu kočičku a kocoura z depozita v Týně nad Vltavou. Flička je typický mazel, i přes svůj mrzutý životní osud je to ale skvělá parťačka, která si potyká jak s pejskem, tak s dětmi. Taťulda není po autonehodě úplně fit, a tak to s ním bude maličko těžší. Nový domov si ale rozhodně zaslouží.

Flička

Flička je mazlivá, skoro sedmiletá, velmi zvědavá a hravá kočičí žížala. Prosmýkne se škvírou u dveří ani nevíte jak. Miluje hlazení, sama si člověka najde a „označkuje svým fouskovým pachem“. Na své jméno slyší. Byla to spokojená kočička od domečku, byla svým pánem. Jenže jak už to tak bývá, stala se dědictvím a musela změnit místo bydliště k nové majitelce. Po čase zase zasáhla rodinná situace a Flička se dostala k nám. V minulosti měla kožní problémy u kterých se nepodařilo najít příčinu, proto jsou nedořešené. Zbyl jí po nich vylízaný flek o velikosti desetikoruny, který si na stehně pořád líže. Jinak má ráda kvalitní granulky a z nějakého důvodu se jí nelíbí naše záchodky, usilovně na tom pracujeme. Snese pravděpodobně i pejska, před dětmi také neutíká a byla by vhodná do bytu i domečku.


Kontakt pro zájemce - 728 558 188 (depozitum Týn nad Vltavou)


Taťulda (krycí jmého Slinta)

Desetiletý Taťulda prodělal v roce 2013 autonehodu, po které je trvale postižený. Má malinké koordinační potíže s chůzí, ale kam jde, tam dojde. Jedno očíčko má kalné, nevidí na něj. Druhé by mělo být v pořádku. Dále měl sešroubovaná obě patra tlamy, zůstala mu po tom díra v horním patře. Proto hůře přijímá potravu. Díky tomu dostal přezdívku Slinta. Papá jen měkké krmivo, je nevybíravý. Granulky si zobne, ale kvůli úrazu se jimi nenají. Je čistotný a velmi kontaktní. Je to veliký mazel, spal s paničkou v posteli. Vyžaduje o trochu více péče, je nutno vyčesávat kožíšek a mýt tlamičku po jídle. Byl by vhodný do bytu i domečku, hlavně když ho budou hladit a krmit.


Kontakt pro zájemce - 728 558 188 (depozitum Týn nad Vltavou)

Autoři

Štítky hledáme páníčka, kočičí okénko, České Budějovice, útulek, adopce, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HLEDÁME PÁNÍČKA: Flička nebo Taťulda? Oba chlupáči čekají ve vltavotýnském depozitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.