Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hotel & restaurace Bohemia – gastronomický zážitek na tradičním místě v historickém centru Českých Budějovic

PR článek

Foto Bohemia Restaurant

Přímo v centru Českých Budějovic, nedaleko od Černé věže, v Plachého ulici č. p. 33 najdete hotel a restauraci Bohemia. Dům je součástí původního historického centra a má své neopakovatelné kouzlo. Velmi oblíbená je naše zahrádka, která by se dala přirovnat k nádvoří hradu. Klidné posezení v centru a přesto tak „daleko” od ruchu a stresu města, kde si v horkém budějckém létě užijete příjemný chládek.

Restaurace Bohemia navazuje na dlouholetou tradici. Bývalo vždy dobrým zvykem chodit za kvalitní gastronomií právě sem. Zrekonstruovaný interiér a moderní kuchyně vám nabídnou gastronomické zážitky, na které se nezapomíná. Vždy také platilo rčení, že hospodu dělá kuchař a toho se držíme i my.

Kdo by mohl o kuchyni v restauraci Bohemia říct víc než šéfkuchař Radek Otípka, který kvůli své lásce k jídlu zcestoval půl světa. Roky vaření v Norsku, na Kanárských ostrovech a cesty do Thajska a po celé Evropě naznačují, že se restaurace nespecializuje na určitý typ gastronomie.

Radku, tak nám řekni, co nás v Bohemce čeká?
Restaurace vám nabízí od úterý do pátku polední a večerní menu. Polední nabídka obsahuje vždy aspoň jednu polévku a minimálně dva hlavní chody. Obědy vám servírujeme od 11:00 do 15:00, ale doporučujeme chodit dříve, abyste měli jistotu, že se na vás dostane. Večerní nabídku, kterou podáváme od 18:00 do 22:00, měníme zpravidla 12x do roka. Každý měsíc tak máte možnost ochutnat jiné, nové a z čerstvých surovin připravované menu. Rád připravuji ryby, zvěřinu nebo steaky. Do křupava opečené kachní prsíčko je také jedno z našich oblíbených jídel.

Dvě jídla na polední menu? Není to málo?
Je a není. Když chcete připravit jídlo pořádně, tak přípravě musíte věnovat čas. V létě se vám občas může stát, že přijdete na zahrádku a na straně bude klokotající hrnec. Demi-glace připravuji minimálně tři dny, těstoviny si vyrábím zásadně sám. To všechno chce čas. A když nedokážu připravit jídlo na 100%, raději podávám jen dvě, která ale zvládnu připravit tak, že i z poledního menu dokážu udělat gastronomický zážitek. Večerní menu má zpravidla 5 až 6 položek.

A v čem je tedy hlavní tajemství tvé kuchyně?
Vařím jídla, která vařit umím a která mi chutnají. Důležité jsou především čerstvé kvalitní ingredience a dostatek trpělivosti při přípravě. Nejsme žádná velkovývařovna a tak můžu každému chodu i hostům věnovat maximální pozornost. Suroviny, které jsou dostupné v blízkém okolí, používám raději než sebelepší import. Nedočkáte se u nás žádných podivných kuchařských experimentů. Solím zcela normálně, bez efektních poloh. O to více času věnuji poctivé přípravě. Občas u nás dostanete i českou klasiku.

A na co bys nás chtěl pozvat?
Minimálně jednou za rok pořádáme Norský týden, společně s Terje Smedhaugem, skvělým kuchařem z Bergen. Degustační večery u nás připravujeme také s českým talentem a nadějí české gastronomie, Markem Schoberem. Ze stálé nabídky rozhodně na naše degustační menu. Kdo si opravdu rád pochutná na několika různých chodech, měl by degustační menu v naší restauraci rozhodně vyzkoušet. U skleničky vína z naší dobře zásobené vinotéky si pak postupně vychutnáte celé menu od předkrmu až po dezert. Majitel Hotelu Bohemia Radim Beránek nás zásobuje vlastním pivem z minipivovaru BEERANEK. Sládek odvádí opravdu super práci, prostě pivo jako křen. Sladkou tečkou za každým jídlem může být dezert. Chutná káva, jejíž přípravě i výběru věnujeme stejnou pozornost jako přípravě jídel, je samozřejmostí.

Dobré jídlo a pohodlné ubytování v centru Českých Budějovic vám v Bohemce nabídnou vždy. Rezervace jsou možné na telefonu +420 380 427 999 nebo emailu info@bohemia.restaurant

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky restaurace, hotel, Bohemia Restaurant, České Budějovice, historické jádro města, gastronomie, dezert, léto, Černá věž, káva, polévka, těstoviny, steak, předkrm

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.