Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hotel & restaurace Bohemia – gastronomický zážitek na tradičním místě v historickém centru Českých Budějovic

PR článek

Přímo v centru Českých Budějovic, nedaleko od Černé věže, v Plachého ulici č. p. 33 najdete hotel a restauraci Bohemia. Dům je součástí původního historického centra a má své neopakovatelné kouzlo. Velmi oblíbená je naše zahrádka, která by se dala přirovnat k nádvoří hradu. Klidné posezení v centru a přesto tak „daleko” od ruchu a stresu města, kde si v horkém budějckém létě užijete příjemný chládek.

Restaurace Bohemia navazuje na dlouholetou tradici. Bývalo vždy dobrým zvykem chodit za kvalitní gastronomií právě sem. Zrekonstruovaný interiér a moderní kuchyně vám nabídnou gastronomické zážitky, na které se nezapomíná. Vždy také platilo rčení, že hospodu dělá kuchař a toho se držíme i my.

Kdo by mohl o kuchyni v restauraci Bohemia říct víc než šéfkuchař Radek Otípka, který kvůli své lásce k jídlu zcestoval půl světa. Roky vaření v Norsku, na Kanárských ostrovech a cesty do Thajska a po celé Evropě naznačují, že se restaurace nespecializuje na určitý typ gastronomie.

Radku, tak nám řekni, co nás v Bohemce čeká?
Restaurace vám nabízí od úterý do pátku polední a večerní menu. Polední nabídka obsahuje vždy aspoň jednu polévku a minimálně dva hlavní chody. Obědy vám servírujeme od 11:00 do 15:00, ale doporučujeme chodit dříve, abyste měli jistotu, že se na vás dostane. Večerní nabídku, kterou podáváme od 18:00 do 22:00, měníme zpravidla 12x do roka. Každý měsíc tak máte možnost ochutnat jiné, nové a z čerstvých surovin připravované menu. Rád připravuji ryby, zvěřinu nebo steaky. Do křupava opečené kachní prsíčko je také jedno z našich oblíbených jídel.

Dvě jídla na polední menu? Není to málo?
Je a není. Když chcete připravit jídlo pořádně, tak přípravě musíte věnovat čas. V létě se vám občas může stát, že přijdete na zahrádku a na straně bude klokotající hrnec. Demi-glace připravuji minimálně tři dny, těstoviny si vyrábím zásadně sám. To všechno chce čas. A když nedokážu připravit jídlo na 100%, raději podávám jen dvě, která ale zvládnu připravit tak, že i z poledního menu dokážu udělat gastronomický zážitek. Večerní menu má zpravidla 5 až 6 položek.

A v čem je tedy hlavní tajemství tvé kuchyně?
Vařím jídla, která vařit umím a která mi chutnají. Důležité jsou především čerstvé kvalitní ingredience a dostatek trpělivosti při přípravě. Nejsme žádná velkovývařovna a tak můžu každému chodu i hostům věnovat maximální pozornost. Suroviny, které jsou dostupné v blízkém okolí, používám raději než sebelepší import. Nedočkáte se u nás žádných podivných kuchařských experimentů. Solím zcela normálně, bez efektních poloh. O to více času věnuji poctivé přípravě. Občas u nás dostanete i českou klasiku.

A na co bys nás chtěl pozvat?
Minimálně jednou za rok pořádáme Norský týden, společně s Terje Smedhaugem, skvělým kuchařem z Bergen. Degustační večery u nás připravujeme také s českým talentem a nadějí české gastronomie, Markem Schoberem. Ze stálé nabídky rozhodně na naše degustační menu. Kdo si opravdu rád pochutná na několika různých chodech, měl by degustační menu v naší restauraci rozhodně vyzkoušet. U skleničky vína z naší dobře zásobené vinotéky si pak postupně vychutnáte celé menu od předkrmu až po dezert. Majitel Hotelu Bohemia Radim Beránek nás zásobuje vlastním pivem z minipivovaru BEERANEK. Sládek odvádí opravdu super práci, prostě pivo jako křen. Sladkou tečkou za každým jídlem může být dezert. Chutná káva, jejíž přípravě i výběru věnujeme stejnou pozornost jako přípravě jídel, je samozřejmostí.

Dobré jídlo a pohodlné ubytování v centru Českých Budějovic vám v Bohemce nabídnou vždy. Rezervace jsou možné na telefonu +420 380 427 999 nebo emailu info@bohemia.restaurant

Foto Bohemia Restaurant

Štítky restaurace, hotel, Bohemia Restaurant, České Budějovice, historické jádro města, gastronomie, dezert, léto, Černá věž, káva, polévka, těstoviny, steak, předkrm

Hotel & restaurace Bohemia – gastronomický zážitek na tradičním místě v historickém centru Českých Budějovic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.