Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sportovka projde drobnými opravami, do Budvar arény se zainvestuje kvůli extralize

Hokejstům Motoru se splnil sen a postoupili do extraligy. S jejich vstupem do této soutěže je ale potřeba pár úprav na zimním stadionu. Město proto bude muset zainvestovat několik milionů korun, aby hokejisté splnili podmínky a mohli nejvyšší soutěž hrát. Drobných oprav se dočká i sportovka, kde se chystá oprava palubovky.

Extraliga má několik podmínek, bez kterých není možné hrát. První část peněz proto poputuje do datových a silových rozvodů pro reklamní panely. Vzhledem k vysoké účasti fanoušků a možným konfliktům mezi domácími a hostujícími bude také instalována prosklená stěna a vyvýší se zábradlí. „Poslední ze tří zakázek, která je nejdůležitější a zároveň nejnákladnější, je systém videorozhodčího. Bez něho by vstup do soutěže nebyl možný,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec

Všechny tři zakázky vyjdou na zhruba tři miliony korun. Město navíc v minulém týdnu podepsalo novou smlouvu s Budějovickým Budvarem. Zimní stadion tak dál ponese název národního podniku. Návštěvníci by si tak na zápase mohli vychutnat „domácí“ pivo. „Došlo tam především k úpravě parametrů původní smlouvy z roku 2012. Nová smlouva je na dobu neurčitou a obsahuje roční úplatu ve výši 3 500 000 korun bez DPH,“ uvedl náměstek primátora. 

„Jsme rádi, že v tomto dlouhodobém partnerství můžeme pokračovat. Co se týká konkrétně čepování piva, tak tam se ještě detaily dolaďují,“ uvedl ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák.

Ve Sportovce zase půjdou otevřít okna

Stavební úpravy, i když drobné, čekají i sportovku. Týkat se budou výměny některých oken, která jsou v dezolátním stavu a zbroušení palubovky. „Okna jsou v hale velkým problémem. Jelikož jsou staršího data, tak už se raději nějaká ani neotevírají, aby pak nebyl problém s jejich zavřením,“ řekl Ivo Moravec. Jednat se bude o investici za dva miliony korun. Pro gymnastky pak vznikne místo, kam budou moci dávat koberce. Tento prostor bude přímo u hrací plochy. 

Co se týče palubovky, tak se momentálně vybírá zhotovitel. Zda se volejbalisté a florbalisté dočkají nového povrchu hned po prázdninách tak zatím není jasné. V hale, která by měla sloužit ještě dalších deset let, už bylo v loňském roce vyměněno osvětlení nad hrací plochou. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Budvar aréna, Sportovka, investice, České Budějovice, oprava, soutěž, Ivo Moravec, Budějovický Budvar, okno, Petr Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovka projde drobnými opravami, do Budvar arény se zainvestuje kvůli extralize  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.