Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ředitel hasičů ocenil hejtmanku medailí za řízení krizového štábu v době koronavirové pandemie

Skvělé řízení Krizového štábu Jihočeského kraje a zajištění chodu celého regionu během koronavirové pandemie. Zejména v době, kdy byl v České republice vyhlášen nouzový stav. To jsou hlavní důvody, za které hejtmanka Ivana Stráská obdržela medaili od generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky Drahoslava Ryby.

Ocenění převzala hejtmanka včera a jedná se o takzvanou příležitostnou medaili. Odměněni byli i pracovníci jihočeských hasičů za zajištění fungování krizového štábu a za svážení lidí z Rakouska a Německa zpět do České republiky. 

„Velice bych chtěl i já poděkovat paní hejtmance za skvělé řízení krizového štábu, díky čemuž integrovaný záchranný systém i další složky podílející se na boji s koronavirovou pandemií pracovaly pod jejím vedením na jedničku,“ uvedl ředitel jihočeských hasičů Lubomír Bureš.

Dokázali, že pro ně není nic nemožné

Stráská během přebírání medaile neskrývala dojetí. „Ano, jsem opravdu dojatá. Poctivě ale musím říct, že nebýt hasičů, kteří dokázali, že pro ně není nic nemožné, a dále samozřejmě hygieniků, nemocnic, armády a dalších lidí, kteří se na chodu krizového štábu bezvadně podíleli, by se nám tu koronavirovou krizi takto dobře zvládnout nepodařilo. Bez těch ostatních totiž nikdo sám nedokáže udělat jakoukoli smysluplnou věc. Takže je na místě poděkovat všem, kteří ze sebe vydali to nejlepší v situaci, kterou si nikdo z nás neuměl představit,“ zdůraznila hejtmanka.

Jedním z 18 oceněných, který pak převzal od Bureše medaili za práci v době koronavirové pandemie, byl i ředitel českokrumlovských hasičů Pavel Rožboud. „Vnímám to jako ocenění celého mého kolektivu, na jehož práci jsem opravdu velice hrdý. Moji kolegové například sloužili na hranicích, prováděli plošnou dezinfekci nebo rozváželi ochranné pomůcky,“ sdělil Rožboud.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Radek Šíma

Štítky hasiči, hejtmanka, Stráská, ocenění, koronavir, Jihočeský kraj, krizový štáb, pandemie, Ivana Stráská, Česko, Drahoslav Ryba, Hasičský záchranný sbor, Německo, Rakousko, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel hasičů ocenil hejtmanku medailí za řízení krizového štábu v době koronavirové pandemie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.