Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeští hygienici letos zvýšili počet kontrol táborů, zatím uložili sedm pokut

Jihočeští hygienici letos zvýšili počet kontrol na dětských letních táborech. Místo plánovaných 90 jich provedli už 124. Další kontroly ještě plánují do konce srpna. Důvodem zvýšení počtu kontrol je situace kolem koronaviru.

„Sezona je trošku jiná, než byla v minulých letech. Kvůli koronaviru jsme všichni ostražitější, jsou také jinak nastavená pravidla. Kromě standardních hygienických podmínek kontrolujeme právě i dodržování těch nastavených pravidel,“ uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Například v kuchyních musí všichni pracovat v rukavicích a jídlo vydávat v rouškách. Navíc nesmí na rozdíl od minulých let pomáhat s přípravou jídel děti. Další novinkou je také používání dezinfekce.

Jihočeští hygienici letos uložili zatím sedm blokových pokut v celkové výši 13 tisíc korun. „Jednalo se o nedostatky ve zdravotnické dokumentaci a o špatné nakládání a uskladnění surovin,“ uvedla Kotrbová.

Dodala, že kvůli koronaviru v regionu předčasně skončily dva tábory. Nyní hygienici řeší třetí podobný případ. „Jednalo se ale o příměstský tábor v Českém Krumlově, kde byl na covid-19 pozitivní vedoucí,“ řekla.

Letos se v létě v Jihočeském kraji konají přibližně tři stovky pobytových táborů, kam je přihlášeno asi 38 tisíc dětí. Je to nejvíce ze všech regionů v republice. Jde o akce pro minimálně 30 dětí na dobu ne kratší než pět dní. „Je známo, že u nás v kraji se rekreuje asi 20 procent dětí z celé republiky,“ řekla Kotrbová.

Autoři

Štítky ČR, rekreace, zdraví, děti, Borovany, COVID-19, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hygienici letos zvýšili počet kontrol táborů, zatím uložili sedm pokut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.