Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice na jihu Čech omezují operace. S předstihem získávají kapacity pro pacienty s covidem

Jihočeské nemocnice částečně omezují operace naplánované do konce října, u kterých je to medicínsky bezpečné. Důvodem je několikanásobný nárůst osob s novým koronavirem. Nemocnice se tímto krokem snaží s předstihem získat kapacitu pro pacienty nakažené covidem.

„S přiměřeným předstihem tak získáme rezervní kapacitu pro pacienty s COVID-19, kteří do nemocnic přijdou ve větším počtu v druhé polovině října. Na konci minulého týdne přistoupila k postupnému omezování plánovaných výkonů Nemocnice Tábor a Nemocnice Písek,“ shrnula předsedkyně holdingu Jihočeské nemocnice Zuzana Roithová.

Například Nemocnice České Budějovice částečně omezí od tohoto týdne plánovanou péči na chirurgickém, urologickém, gynekologickém, kožním, neurochirurgickém oddělení a v kardiocentru. „Pacienty, kterých se omezení bude týkat, dopředu vyrozumí naši zaměstnanci telefonicky, SMS či emailem, stejně jako na jaře tohoto roku,“ sdělil předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Kumulativní počet nemocných s koronavirem v kraji se k nedělním 18:00 zvýšil na 5157. Vyléčených je v jižních Čechách 2243, pozitivních 2880. Od března zemřelo v kraji v souvislosti s koronavirem 34 lidí.

„Zaměstnancům všech našich nemocnic děkujeme za skvělou spolupráci. Opět se v této nelehké době ukazuje, že pracovníci všech profesí tvoří bezva tým a následující období tak společně zvládneme. Jsme připraveni a víme, co musíme udělat dnes, za týden i na začátku listopadu,“ uzavírá Roithová.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky koronavirus, nemocnice, operace, Jihočeské nemocnice, České Budějovice, COVID-19, pacient, Česko, Zuzana Roithová, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Písek, Nemocnice Tábor, Jihočeské nemocnice, a.s., Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice na jihu Čech omezují operace. S předstihem získávají kapacity pro pacienty s covidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.