Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

I letos zvítězily Budějce. Mají nejhezčí vánoční strom v republice

Čtvrtý rok po sobě si mohou Budějce připsat titul nejhezčího vánočního stromu v republice. V anketě, kterou každoročně vyhlašuje zpravodajský portál iDnes, získala budějcká jedle přes osm tisíc hlasů. Na druhém a třetím místě skončily stromy Plzně a Prahy.

První, druhý, třetí, ale i čtvrtý rok po sobě mohou Budějce slavit. Ve čtenářské anketě serveru iDnes.cz vyhrály titul nejhezčího vánočního stromu v republice. Ze 17 476 hlasů získala budějcká jedle více než osm a půl tisíce hlasů. 

„Mám obrovskou radost, je to výborná zpráva.  Chtěl bych poděkovat za všechny hlasy, které občané města i sympatizanti z celé republiky poslali budějovickému stromu. A jsem o to radši, že letošní kavkazská jedle je nádherná, krásně souměrná a hustá, opravdu si své prvenství zaslouží. Díky patří především rodině z Nemanic, která nám strom darovala, ale také všem, kteří se na dopravě, instalaci a výzdobě stromu podíleli, tedy firmě Lesy a rybníky České Budějovice a dopravnímu podniku města,“ uvedl k vítězství primátor Jiří Svoboda.

Letošním vánočním stromem je jedle kavkazská. Měří 13 metrů a je 27 let stará. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Česské Budějovice, anketa, Vánoce, vánoční strom, vánoční stromek, České Budějovice, strom, jedle, iDNES.cz, Praha, Plzeň, Jiří Svoboda, Nemanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I letos zvítězily Budějce. Mají nejhezčí vánoční strom v republice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.