Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeské víkendy. Tak se jmenuje projekt party nadšenců

PR článek

Sbírají informace o výletních místech, natáčejí je z výšky pomocí dronu a připravují videa na velmi profesionální úrovni. Nevšední tipy na výlet jako pozvánka pro všechny turisty a návštěvníky. Dodnes připravili více než třicet dílů s tipy na výlet. Na to, co stálo u zrodu projektu, jak si vede a kdo se za ním skrývá, jsme se zeptali Dalibora Uhlíře, hlavy celého dění. Na to nejlepší z Jihočeských víkendů za rok 2020 se můžete podívat v našem speciálu.

Koncept mediálního projektu “Jihočeské víkendy” působí velmi profesionálně. Co stálo u jeho zrodu a jaké si klade cíle?
Jižní Čechy miluji a všechna jejich zákoutí jsem sjezdil opravdu poctivě. O to víc mě mrzí, jak situace s uzavřením turistického ruchu na jaře 2020 zamíchala kartami. V tomto směru chceme alespoň touto měrou pomoci turistickému ruchu na jihu naší země a vrátit tuzemské dovolené ztracenou atraktivitu. 

Vysoká úroveň zpracování jednotlivých dílů budí zvědavost, co stojí v pozadí. Prozradíte nám, na kolik vyjde tvorba jednoho dílu a jaký štáb ho připravuje?
Vše děláme nízkonákladově. Nemáme žádné sponzory ani dotace. Hlavním motivem je skutečně pouze to, že nás to všechny baví. Odměnou je nám přízeň našich fanoušků, jejich spokojenost a pochvalné komentáře. Výroba jednoho dílu obvykle zaměstná dva až čtyři lidi. Hlavním aktérem bývám já a můj syn Petr, student ČVUT. Ten hodně točí, stříhá a k tomu se ještě stará o sociální sítě.

Jihočeské víkendy můžete sledovat na:

Webových stránkých
Facebooku
Instagramu

Čím jsou videa s tipy na výlet výjimečná?
Zakládáme si na dronových a kvalitních záběrech. Ty nám umožní představit lokalitu v celé její kráse. O dronové záběry se starají dva skuteční profíci – Honza Sommer a Honza Bohdal z Českého Krumlova.

Jižní Čechy jsou hojně navštěvovanou destinací. Není tu už teď příliš mnoho turistů?
Ano, ta velmi známá místa opravdu nemají o návštěvníky nouzi. Nicméně s omezeními, kterým musíme čelit, turistický ruch utichl i tam. Ani my jsme tato místa, jakými je Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou nebo Červená Lhota, nemohli samozřejmě vynechat. Část letní turistické sezóny se podařilo na jihu Čech zachránit, s tou zimní to bude mnohem horší. Podpora domácího cestovního ruchu nemusí stát obrovské peníze. Primárně se snažíme zaměřovat na ty méně komerčně zajímavé krásy našeho kraje. Snad to přispěje k tomu, aby se turistický ruch trochu rozptýlil.

Jak velkou máte sledovanost? Přicházejí vám nějaké nabídky na spolupráci?
Úžasnou odezvu dostáváme zejména od Jihočechů, kteří poznávají místa, kde to znají, kde žijí a kam rádi jezdí. Projekt navíc sdílíme pomocí několika desítek skupin na sociálních sítích, které se zabývají turistikou, toulkami, hrady, zámky aj. Díky této síti propojení mívají naše příspěvky dosah až několik desítek tisíc diváků. Těší nás také každá zpráva od fanoušků, kteří nám posílají své tipy, náměty či scénáře na další díly. V zásobě máme i díky tomu aktuálně podklady pro asi 10 nezpracovaných dílů. Také nás oslovily již i některé televize.

Za necelý rok jste stihli připravit obdivuhodných více než 30 dílů. Chystáte nějakou změnu, nebo se budete držet stále stejného konceptu?
Ano, máme v rukávu několik překvapení a plánů na zlepšení prezentace. Mnohé přitom vycházejí přímo z přání diváků. Chtěli jsme se na ně vrhnout už na podzim, ale současná situace nám vše spíše zkomplikovala. Plánujeme se navíc pustit do psaní blogu ke každému natočenému dílu, spustili jsme nové moderní webové stránky a připravujeme další vylepšení a rozsáhlejší propagaci. V neposlední řadě také chceme ve větší míře zapojit místní lidi, kteří mají s daným místem spjatý svůj život. Očekáváme, že se tak dostaneme k netradičním a zajímavým informacím, které budeme moci předat dál.

Lákají vaše příznivce jen pozvánky na zajímavé výlety, nebo plánujete i jiné související projekty?
Dlouhodobé uzavření cestovního ruchu a celé země sebou nese i nový rozměr a poptávku, tedy nejen tipy na výlety, ale i virtuální návštěvy zajímavých míst, jejich prohlídky a další zajímavosti. Dnešní technologie a možnosti toto všechno nabízejí.

Mohou se diváci nějak zapojit do přípravy videí?
Rozhodně. Rád bych tímto poděkoval všem, kteří již nějaký námět na natáčení poslali. Zároveň bych rád vyzval všechny, aby nám i nadále neváhali zasílat své tipy na zajímavá místa, která mají rádi. Určitě je s týmem Jihočeských víkendů brzy navštívíme.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihočeské víkendy, projekt, cestovní ruch, Dalibor Uhlíř, výlet, Jihočeský kraj, Český Krumlov, Facebook, České vysoké učení technické v Praze, Instagram, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské víkendy. Tak se jmenuje projekt party nadšenců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.