Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie od půlnoci kontrolovala pohyb mezi okresy. Žádné větší problémy zatím nezaznamenala

Kvůli stále horšící se situaci s koronavirem začala policie od dnešní půlnoci kontrolovat pohyb v kraji. Lidé mohou mezi okresy cestovat pouze k lékaři, za prací nebo na úřad. K takové cestě musí mít navíc platné potvrzení. Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera dnes žádné větší problémy nebyly.

Hned ráno začali policisté ve větší míře kontrolovat pohyb lidí na několika místech v kraji. Kontroly probíhaly jak na hlavních tazích, ale i na hranicích menších obcí, na nádražích a autobusových zastávkách. Celý den se podle policejního mluvčího Jiřího Matznera obešel bez větších problémů. „Podle informací, které zatím mám, se vše obešlo bez komplikací. Lidé byli vstřícní a měli pochopení. Stejně jako policisté, kteří v případě, že lidé dnes ještě formulář neměli, tak jim ho dali a vysvětlili, co je potřeba,“ uvedl mluvčí.

V podobném duchu by se měly nést kontroly i v úterý. V druhé polovině týdne už bude ale policie požadovat, aby měli lidé potřebné dokumenty u sebe.

Policie od rána kontrolovala pohyb mezi okresy

Pondělí, 1. března 2021, 18:42

Policie od rána kontrolovala pohyb mezi okresy
Policie od rána kontrolovala pohyb mezi okresy

Podle mluvčího se objevilo několik případů, ve kterých lidé s policií odmítali spolupracovat. „Dopravní policisté, kteří se pohybovali na dálnici, zaznamenali pár případů, ve kterých lidé odmítali otevřít okýnka a argumentovali tím, že se nechtějí nakazit a podobně. Měli vylepené na sklech různé texty. Šlo ale jen o pár jedinců,“ popsal Matzner.

Přesná čísla provedených kontrol budou zveřejněna až zítra ráno. Podle mluvčího bylo po kraji rozmístěno zhruba 450 policistů.

Kontroly prováděla i městská policie

Kontroly dnes na území Českých Budějovic prováděla i městská policie. Podle mluvčí Věry Školkové se i dnes strážníci zaměřovali na provozovny, nošení respirátorů a celkové dodržování nařízených opatření. „Většinou se vše vyřešilo domluvou. Nezaznamenali jsme během dneška žádné větší problémy. V terénu bylo zhruba 30 strážníků,“ uvedla Školková.

Od zítra pomohou vojáci a celníci

Od zítřejšího dne by policii při bezpečnostních kontrolách měli pomoct vojáci a celníci. Zapojit by se po celé republice mělo zatím 3834 vojáků a 270 celníků. Informovalo o tom ministerstvo vnitra na twitteru.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky policie, kontrola, lockdown, koronavirus, Ministerstvo vnitra České republiky, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie od půlnoci kontrolovala pohyb mezi okresy. Žádné větší problémy zatím nezaznamenala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.