Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiče zaměstnala odpolední bouřka. Voda zaplavila sklepy, jinde zase protékala střechou

Po středeční odpolední bouřce zaměstnala hasiče na jihu Čech desítka zásahů. Události spojené s vydatným deštěm řešili hasiči především na Prachaticku a Strakonicku. Žádné větší škody ale hlášeny nejsou.

Hasiči čerpali vodu ze sklepů například v Bavorově a Chlumanech. V Bavorově uvolnil proud vody také víka kanálů na vozovce, hasiči je vrátili na místa dřív, než mohlo dojít k dalším škodám.

Naopak v Prachaticích v Nebahovské ulici zanesla voda odtokový kanál a vytvořila se laguna, kterou hasiči zhruba půl hodiny od nahlášení odčerpali a kanál pročistili. V panelovém domě v České ulici pak hasiči řešili protékající vodu ze střechy do bytu v osmém patře. „Hasiči vyčistili střechu a přivolali technika distributora elektřiny, protože voda do bytu dostávala podél elektrického vedení,“ shrnul Vratislav Malý z krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje.

Ve Vodňanech, Kraselově a Korkusově Huti pak hasiči odstraňovali také padlé stromy.

Ohodnoť článek

Foto HZS

Štítky bouřka, déšť, hasiči, Jihočeský kraj, počasí, střecha, Česko, okres Prachatice, okres Strakonice, Bavorov, Hasičský záchranný sbor, Prachatice, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiče zaměstnala odpolední bouřka. Voda zaplavila sklepy, jinde zase protékala střechou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.