Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Charitativní festival Houpačka pomůže letos již osmým rokem

PR článek

Spolek 2/4 (dva čtyři) se společně s NaturaMed a dalšími partnery, pouští do realizace osmého ročníku charitativního a multižánrového festivalu HOUPAČKA 2021. Akce se rozhoupe v sobotu 14. 8. 2021 a již tradičně se bude konat v areálu fotbalového hřiště ve Velešíně. Brány sportoviště se otevřou ve 13 hodin.

Pokud jste se již historicky zúčastnili této akce, víte, že vás čeká vysoký standard originálního a kulturního programu. Naopak ti z vás, kteří vyrazíte poprvé, vás čeká mnoho příjemných překvapení, kde se i vy stanete příjemným překvapením těm, kteří vaší přítomnost ocení nejvíce. I proto se název akce na podporu dobré věci nese v kontextu „my vám – vy nám“.

  • I letos vás v programu čekají originální atrakce, soutěže, exhibice, workshopy a další vyžití.
  • Příležitost získáte i k seznámení s aktivitami neziskových organizací a benefičním prodejem.
  • V aukci si můžete vyzkoušet i dražbu.
  • Samozřejmě nelze opomenout pro vaši zábavu připravený opravdu hodně bohatý hudební program tuzemské alternativní scény.
  • Pro nadšence neustále populárnějšího běhu bude připraven i tradiční benefiční běh.

Veškeré dění lze jednoznačně a velmi jednoduše označit jako parádní den. Byť se akce v loňském roce nemohla díky nepřízni okolností dotýkajících se nás všech uskutečnit, něco jsme se v ní společně naučili. Zvýšila se nám kolektivní empatie a zjistili jsme, jak moc díky ní dokážeme být solidární ke svému okolí. Svět je plný bolesti a vždy lze nalézt něco, kde můžete podat svou pomocnou ruku. Houpačka je nápad, jak pomoci těm nejzranitelnějším, dětem. Bohužel jsou osudem zkoušeny nejen ony, ale i jejich rodiče, kteří mohou jen bezbranně přihlížet utrpení svých milovaných.

Přijďte zjistit, nebo si ověřit, že ten nejkrásnější pocit ve vás se zrodí v okamžiku, kdy nezištně pomůžete někomu, kdo vaši pomoc opravdu potřebuje. 

Houpačka se letos společně s vámi pokusí pomoci rodinám, ale především dětem s DMD /Duchennova svalová dystrofie/ - jedná se bohužel a nejčastější smrtelné genetické onemocnění při kterém dochází k postupnému ochabování svalstva vedoucímu k oslabování kosterního svalstva, dýchacích svalů a srdeční činnosti) a s SMA / spinální svalová atrofie / - tím je onemocnění neuronů, odpovídající za vědomé pohyby svalů (běhání, pohyby hlavy, polykání). Děti a jejich rodiny, zastřešují dvě spolu velmi úzce spjaté organizace: END DUCHENNE z.s. / www.endduchenne.cz a SMAci z.s. / www.smaci.cz

Zajímá-li vás program, podívejte se na jeho podrobný rozpis a nechte se nadchnout přímo zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky charita, festival, Houpačka, pomoc, Velešín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Charitativní festival Houpačka pomůže letos již osmým rokem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.