Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V e-shopech i některých řetězcích znovu vzrostl zájem o antigenní testy

U internetových prodejců i v některých obchodních řetězcích znovu stoupá zájem o antigenní samotestovací sady na koronavirus. Vyplývá to z ankety ČTK. Nákupní rádce Heureka.cz zaznamenal významný růst poptávky 20. října, kdy ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) oznámil zpřísnění protiepidemických opatření. Lidé až na výjimky nebudou mít od 1. listopadu hrazené preventivní testy na covid-19 z veřejného zdravotního pojištění a zkrátí se doba platnosti testů. Zároveň restauratéři budou muset u každého hosta zkontrolovat doklad o bezinfekčnosti.

Na Heurece za poslední týden kategorie testů na koronavirus vzrostla o 130 procent, ve srovnání s předchozím měsícem si polepšila o 160 procent. "Průměrná cena top antigenních testů v poslední době poměrně výrazně klesla, někde dokonce o polovinu," uvedl šéf analytiků nákupního rádce Heureka.cz Michal Buzek. Například jednokusové balení testu Flowflex lze podle Heureky nyní sehnat od 58 korun. Nejprodávanější jsou testy firmy Beijing Lepu Medical Technology, krabici s 25 kusy je možné pořídit za cenu kolem 600 korun.

V on-line supermarketu Rohlik.cz jsou aktuálně podle informací na webu výtěrový test i rychlotest ze slin vyprodané.

Společnost Globus podle své mluvčí Anety Turnovské sleduje v posledních dnech rostoucí zájem o antigenní testy. "Máme v prodeji antigenní samotestovací sady pro diagnostiku viru ze slin Newgene po jednom kusu za cenu 89,90 koruny a rodinné balení po deseti kusech za cenu 849 korun. Zároveň máme v prodeji samotestovací sady pro výtěr z nosu a úst NOVA Test po 20 kusech, které si u nás pořizují zejména podnikatelé a rodiny. Přičemž jeden test vyjde na 83 korun, v sadě pak 1649 korun," uvedla Turnovská.

Velkoobchody Makro mají podle informací na svých stránkách v současné době k dispozici antigenní test s odběrem vzorku z nosohltanu v balení po jednom kusu. Některé prodejny mají zásoby i několika set balení, v Českých Budějovicích nebo Karlových Varech jich momentálně zbývají zhruba čtyři desítky.

Řetězec Kaufland podle své mluvčí Renaty Maierl nyní doprodává zásoby antigenních testů. Zvýšený zájem zákazníků nezaznamenal, sdělila dnes Maierl. Podobně hodnotí současný stav i lékárny Dr.Max. Jejich mluvčí Michal Petrov na dotaz napsal, že skladové zásoby jsou dostatečné. Na eshopu i na pobočkách mají podle specialistky PR a marketingu Kateřiny Schotliové dostatek testů včetně balení po jednom kuse i lékárny Pilulka.

Antigenní test z certifikované laboratoře bude nově od listopadu místo 72 hodin platit jen 24 hodin, PCR testem se budou lidé moci místo 7 dnů prokazovat tři dny. Laboratoře by měly antigenní test pro samoplátce provádět za 201 korun, za PCR test lidé zaplatí 814 korun.

Při vstupu do fitness center, saun, kadeřnictví nebo stravovacích zařízení bude nadále možné na místě podstoupit testování prostřednictvím samotestovací antigenní sady.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, trh, koronavirus, testování, rychlý antigenní test, COVID-19, Adam Vojtěch, ANO 2011, Heureka, Rohlik.cz, Kaufland, Makro, Globus, Dr. Max Lékárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V e-shopech i některých řetězcích znovu vzrostl zájem o antigenní testy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.