Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Gang pytláků z Rakouska dostal tresty. Stříleli z jedoucích aut nedaleko hranic s Českem

Podmíněné tresty a pokuty v řádech stovek až tisíců euro. Takové tresty dostali rakouští pytláci. Gang několika lidí působil mimo jiné v Dolním Rakousku nedaleko hranic s Českem. Pytláci měli střílet z jedoucích aut.

O trestech pro pytláky informoval hornorakouský zpravodajský server ooe.orf.at. Podle něj působil gang v okresech Gmunden, Linz-Land, Grieskirchen, Salzburg-Umgebung a Zwettl v Dolním Rakousku. Poslední jmenovaný se nachází několik kilometrů od hranic s Českem nedaleko Českých Velenic na Jindřichohradecku.

Krajský soud ve Welsu rozhodoval před pár dny o posledních dvou členech skupiny, šlo o otce a syna. Trest nakonec dostal pouze druhý jmenovaný. „Kromě pytláctví a týrání zvířat byl syn shledán vinným také z vlastnictví dětské pornografie a z pomluvy,“ informoval zpravodajský server ooe.orf.at. Mladší muž nakonec dostal půlroční podmíněný trest a pokutu ve výši více než 1 400 euro. Otce soud nepotrestal. 

Pytláci lovili jeleny, divočáky či bobry

Celkem bylo původně obviněno osm lidí. Několik z nich si vyslechlo trest letos v létě. Kromě pokuty ve výši 360, 720 a 4 400 euro dostali někteří také několikaměsíční podmíněný trest. 

Skupina měla divoká zvířata zabíjet v letech 2017 až 2020. Podle vyšetřovatelů měli pytláci vyrážet do terénu i v noci s přístroji pro noční vidění či termovizními kamerami. „Často se střílelo z jedoucích aut. Při domovních prohlídkách bylo zabaveno obrovské množství masa a trofejí, ale také velký počet zbraní včetně tlumičů,“ popsal server.

Skupina lovila jeleny, lišky, jezevce, divočáky, bobry či nejrůznější druhy ptáků. Důvodem bylo mimo jiné maso, například bobry lovili pytláci kvůli masti vyráběné z jejich tuku. Soud věc řešil například kvůli týrání zvířat, někteří pytláci měli navíc padělané lovecké průkazy. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Rakousko, pytláci, soud, tresty, pytláctví, Česko, podmíněné odsouzení, Dolní Rakousy, Gmunden, Wels, okres Jindřichův Hradec, Zwettl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gang pytláků z Rakouska dostal tresty. Stříleli z jedoucích aut nedaleko hranic s Českem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.