Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Českobudějovický magistrát bude zaměstnance preventivně testovat na covid

Českobudějovický magistrát začne od pondělí pravidelně preventivně testovat své zaměstnance. Chce tím předejít masivnímu šíření nákazy na úřadě. Kromě toho bude testovat také strážníky městské policie.

„Epidemická situace vyžaduje návrat k opětovnému testování, které se týká 500 lidí na magistrátu a více než 100 u městské policie. Důvodem je samozřejmě bezpečnost, a to nejen vlastních úředníků, ale i těch, kteří na úřad přicházejí. Antigenní testy budeme nakupovat i pro městskou policii a testování budeme, pokud se situace nezmění, nebo nedojde k jinému nařízení, provádět pravidelně každý týden,“ uvedl českobudějovický primátor Jiří Svoboda (ANO).

O omezování provozu magistrát zatím neuvažuje. „Pokud to ale není nezbytně nutné, opakovaně doporučuji využívat prostředků dálkového přístupu, jako jsou datová schránka, e-mail nebo telefonické projednání,“ uvedl primátor.

Českobudějovický okres patří už několik týdnů mezi nejzasaženější v republice. Nyní tam připadá za posledních sedm dní 850 případů koronaviru na 100 tisíc obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, České Budějovice, testování, magistrát, obecní policie, Jiří Svoboda, ANO 2011, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovický magistrát bude zaměstnance preventivně testovat na covid  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.