Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ptačí chřipka se objevila v Budějcích. V pondělí začne sčítání chovů

Na území krajského města se objevila ptačí chřipka. Od pondělí proto začne sčítání chovů v Českých Budějovicích. Informovala o tom radnice s tím, že všichni chovatelé mají dodržovat nařízení státní veterinární správy, která najdou jak na webových stránkách, tak i na úřední desce.

Vysoce nakažlivá ptačí chřipka, která je přenosná i na člověka, se v posledních týdnech objevovala v okolí Českých Budějovic. Radnice dnes informovala o tom, že byly první případy potvrzeny i v krajském městě. 

„Chovatelé drůbeže a ptactva jsou povinni řídit se Nařízením státní veterinární správy vydaném k zamezení šíření nebezpečné nákazy. To je vyvěšeno na úřední desce a zveřejněno na webových stránkách města České Budějovice společně s mapou dotčeného území, informačním letákem pro chovatele a sčítacím listem drůbeže a jiných ptáků v drobnochovu,“ okomentoval Petr Ferebauer z kanceláře primátora.

V pondělí 27. prosince začne kvůli nákaze sčítání chovů na území města. „Vyzývám všechny chovatele, aby nejpozději do 5. ledna 2022 nahlásili své chovy prostřednictvím sčítacích listů, které jsou rovněž k dispozici v listinné podobě na Infocentru magistrátu města na náměstí Přemysla Otakara II. Chovy mohou nahlásit i telefonicky v pracovní dny od 27. prosince na krizové lince 702 168 593, a to v době od 8 do 16 hodin,“ uvedl primátor Jiří Svoboda s tím, že Krajskou veterinární správou budou v uvedeném období prováděny kontroly plnění všech nařízených povinností včetně nahlášení chovů drůbeže.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky ptačí chřipka, chřipka, upozornění, České Budějovice, Jiří Svoboda, Krajská veterinární správa, webová stránka, krajské město, úřední deska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ptačí chřipka se objevila v Budějcích. V pondělí začne sčítání chovů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.