Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Najde božský Re nový domov? V táborském útulku čeká už od léta, mezi svátky ho navštívil Leoš Mareš

I v novém roce přinášíme rubriku Hledáme páníčka, ve které se snažíme najít nové domovy pejskům, kteří zatím neměli tolik štěstí a část svého života tráví v útulku. Tentokrát představíme božského Re, zhruba ročního psa argentinské dogy, který čeká v táborském útulku už od loňského léta.

Re dostal jméno podle staroegyptského boha, dokonce podle toho nejvyššího. Bůh RE řídil plynutí dnů, měsíců a ročních období. „Rejíček, jak mu zdrobněle říkáme, je nádherný, silný a majestátní pes. V hlavě to má srovnané, není zbrklý a nepředvídatelný. Při správném vedení se správným člověkem je naprosto dokonalý pes. Miluje lidi bez rozdílu, okamžitě každého pusinkuje a vítá. Je to dobrák, na kterého se můžeme spolehnout. Zároveň však velmi přesvědčivě dokáže střežit sebe, svého pána i jeho prostor, dům či zahradu,“ popisuje Zdenka Fürst z táborského útulku.

Zdravotní stav

Re je plně fit a zdráv, nádherně nasvalený, kompletně očkovaný, ošetřený proti vnějším i vnitřním parazitům a označený mikročipem. Je připraven vydat se na svou novou životní cestu. Podmínkou adopce je kastrace po aklimatizaci v novém domově.

Mezi svátky navštívil útulek moderátor Leoš Mareš s rodinou. Foto: Radek Havlíček Zdroj: Facebook Útulek Tábor

Jaký hledá domov?

Re by rád bydlel v rodinném domku se zahradou, je zvyklý na kotec, ale bude vděčný za přístup dovnitř, aby byl doma s páníčky, v jejich přítomnosti. Hledá aktivní páníčky, kteří budou navštěvovat psí školu a podnikat procházky a výlety. „Pro svou neohrabanost se nehodí k malým dětem, jiná zvířata má tendenci lovit a nemůžeme ho do jejich společnosti doporučit, vztah ke kočkám je vyloženě špatný. Po zodpovědném seznámení by mohl odejít do adopce ke stejně velké psí ségře,“ vysvětluje Zdenka Fürst.

Máte-li o Rejíčka zájem, pošlete na e-mail utulek@tstabor.cz základní informace o vás – nacionále, kontakt, adresu, kde by Re bydlel, důležité info o své rodině, dětech, dalších zvířatech, zázemí a zkušenostech se psy. „Prostě takový zvířecí životopis, ať máme představu o tom, jaký život Rejíčovi nabízíte. Na e-mail Vám odpovíme, zavoláme a domluvíme si první seznamovací návštěvu. Případně volejte 778 465 467,“ uzavírá Zdenka Fürst.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radek Havlíček, Útulek Tábor

Štítky hledáme páníčka, psí okénko, Tábor, útulek, Re, argentinská doga, domov, Leoš Mareš, pes, léto, svátek, Facebook

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Najde božský Re nový domov? V táborském útulku čeká už od léta, mezi svátky ho navštívil Leoš Mareš  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.