Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stav střechy budějovického bazénu prověří sondy. Měnit se bude také osvětlení hlavního sálu

Už před časem budějovická radnice uvedla, že bude třeba opravit střechu plaveckého stadionu. Její přesný stav by měly zjistit sondy, které nechá město do střechy navrtat. Práce jsou naplánované na letošní léto. Oprava by měla podle dřívějších informací vyjít na desítky milionů korun.

Hlavním důvodem rekonstrukce je zatékání do střechy budějckého bazénu, a také kondenzace par. Před samotnými pracemi musí radnice prověřit přesný stav střechy, jejíž konstrukci drží unikátní lanový systém. Vzhledem k tomu, že některé její části nejsou snadno přístupné, musí se stav prověřit pomocí sond. „Dodělání revizních otvorů, díky kterým bude moct proběhnout komplexní revize, se připravuje na léto,“ uvedl ředitel sportovních zařízení Tomáš Novák.

Na základě výsledků revize, kterou by mělo mít město do konce léta, bude možné vypracovat celý projekt opravy. Podle dřívějších odhadů by měla stát desítky milionů korun. Vedení radnice také uvedlo, že kvůli opravě bude muset být jediný krytý bazén v Českých Budějovicích delší dobu uzavřený. Rekonstrukci střechy začalo město připravovat už před dvěma roky. Stadion, jenž je vzhledem ke své atypické architektonické podobě kulturní památkou, řemeslníci opravovali v několika etapách od roku 2015 do roku 2019.

Bazén se pravidelně opravuje každé léto. Kromě revize střechy tak bude letos probíhat na hlavní hale také výměna světel. „Tyto práce vyjdou na 1,3 milionu korun bez DPH,“ dodal Novák.  

Během těchto prací bude vnitřní bazén zavřený. Podle Nováka má aktuálně zhruba 85procentní návštěvnost než před pandemií. Letní plovárna se návštěvníkům otevře poslední květnovou sobotu. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky plavecký stadion, plovárna, oprava, České Budějovice, střecha, kosmická sonda, bazén, Tomáš Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav střechy budějovického bazénu prověří sondy. Měnit se bude také osvětlení hlavního sálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.