Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovice potřebují více strážníků. Chceme dělat dobře svou práci, říká ředitel městské policie

PR článek

Atraktivní práce a řada benefitů. To jsou jen některá lákadla, která nabízí Městská Policie České Budějovice uchazečům o pozici strážníka. O tu mají zájem nejen obyvatelé krajského města a okolí. Práce strážníka je atraktivní pro zájemce, kteří rádi komunikuji s lidmi a pomáhají svému městu zajistit bezpečnost a dodržování zákonů, říká ředitel českobudějovické městské policie Martin Hrinko.

Kolik strážníků nyní Městská Policie (MP) České Budějovice potřebuje?
V současné době nabízíme zájemcům o zaměstnání na pozici strážníka MP možnost obsadit jedno z deseti volných míst. Pak bude mít MP v tabulkovém počtu 125 strážníků naplněný fyzický stav. Samozřejmě, že tento počet je pohyblivý s ohledem na odchody a příchody sloužících strážníků a nováčků. Náboru nováčků a pohovorům se zájemci věnuje vedení MP mimořádnou prioritu. Chceme dělat dobře svou práci, a proto se nemůžeme potýkat s podstavy, stejně tak jako v každém jiném zaměstnání. O to více tohle pravidlo platí pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality.

Co případné zájemce čeká při výběrovém řízení? Na co by se uchazeči měli připravit po fyzické či psychické stránce?
Každý zájemce musí absolvovat fyzický test, který splní téměř každý uchazeč, který se aktivně pohybuje, sportuje a občas zajde i do posilovny (zvedání činky na rovné lavici takzvaný benč, sklapovačky, člunkový běh a přítahy na hrazdě). U žen máme úlevu v počtu přítahů na tyči omezenou pouze na výdrž v zavěšení na tyči. Dále pak uchazeč absolvuje psychologické vyšetření a nakonec vstupní lékařskou prohlídku. Po absolvování těchto požadavků uchazeč nastoupí jako čekatel do pracovního poměru a nastupuje jednoměsíční školení ve vzdělávacím středisku AMOS v Českých Budějovicích. Po složení zkoušky, kde nový strážník získá osvědčení o splnění odborných předpokladů, se stává hotovým strážníkem a vyráží do ulic našeho města.

V čem je práce strážníka městské policie atraktivní?
Atraktivní pro zájemce jsou jistě benefity, které u jiných zaměstnavatelů nenaleznou - náborový příspěvek, městský byt v ČB, příspěvek na stravování, možnost bezúročné půjčky, permanentky do vybraných center v Č. Budějovicích, možnost profesního růstu, jistotu pravidelného platu a také odměn za práci a jiné. Hodně nováčků si chválí, že nemusí dojíždět do práce do jiného města, nemusí absolvovat školení v jiném městě a stačí školení pouze 1 měsíc. Mnozí uchazeči totiž vyzkoušeli nábor u jiných bezpečnostních sborů a odradilo je například školení prezenční formou rok v Praze, Brně nebo v Holešově, jak to má například Policie ČR. Ale pojďme zpět ke kořenu otázky. Práce strážníka je atraktivní pro zájemce, kteří rádi komunikuji s lidmi, pomáhají svému městu zajistit bezpečnost a dodržování zákonů a obecně závazných vyhlášek či nařízení města. Nejraději slyším, když mi uchazeč při pohovoru odpoví na otázku, proč si vybral zrovna MP řekne, že chce pomáhat lidem, zachraňovat životy a podílet se na bezpečnosti ve městě. Dále je práce atraktivní pro uchazeče, kteří mají rádi řád a pořádek, dodržování zákonů, přitom chodit v uniformě včetně střelné zbraně na opasku. Zájemce pak využívá ke své práci služební auta, motorku a do budoucna možná i policejní člun.

Kde je možné se o pozici ucházet? Na koho je potřeba se obrátit?
Obrátit se můžete na naši služebnu se sídlem v ulici Jaroslava Haška 2 v Českých Budějovicích. Nejlépe je domluvit si předem osobní schůzku se zástupcem ředitele prostřednictvím telefonní linky 387 021 535. Přijímací pohovor probíhá za přítomnosti zmíněného zástupce ředitele, vedoucího oddělení, kde případný nováček bude zařazený po absolvování zkoušky strážníka, a ředitele. Otázky jsou všeobecné, motivační a vzájemné k předání informací o platových náležitostech a splnění povinností k přijetí. Především jde o osobní kontakt s uchazečem, na který klademe důraz, protože není nad osobní pohovor a poznání skutečného zájmu o práci u MP.

V nedávné době se podařilo nabrat i strážníky z různých koutů republiky, co je do Českých Budějovic přivedlo?
Přivedly je uvedené benefity, zejména možnost bydlení v městském bytě a rozumné požadavky na výkon služby. Naposledy jsme přijali dva strážníky z Ústí nad Labem, kteří si nemohou zdejší podmínky k práci a benefity vynachválit. V Českých Budějovicích se jim líbí a už tady chtějí zůstat, což je jen důkazem toho, že se o naše strážníky umíme s podporou vedení magistrátu a kraje postarat a ocenit jejich práci.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, městská policie, martin hrinko, nábor, strážník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Neděle, 26. listopadu 2023, 12:17Odpovědět

Budějovice potřebují více strážníků. Chceme dělat dobře svou práci, říká ředitel městské policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.