Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

První reprízu finále extraligy vyhráli domácí Lvi

Začátek extraligového šlágru se vyvíjel lépe pro domácí, pak se navíc Jihostroji zranil první nahrávač Carísio, kterého musel nahradit mladík Emmer, jenž rovněž nebyl zdravotně fit. V polovině třetího setu spěl zápas k jasné výhře Pražanů, v tu chvíli se však České Budějovice vzepjaly a třetí sadu výrazně zdramatizovaly. Tři body i tak zůstaly v Praze a Jihostroj už se může soustředit na poslední domácí duel roku 2023, který odehraje v sobotu s Ústím nad Labem.

VK Lvi Praha – VK Jihostroj České Budějovice 3:0 (25:18, 25:13, 31:29)

Nejvíce bodů: McCarthy 14, Crer a Madsen oba 13 – González a Luengas oba 9, van Schie 8, Útoky: 42:33, Esa: 8:1, Bloky: 12:7, Chyby soupeře: 19:19, Rozhodčí: Dmejchal a Olt, Diváci: 420

VK Lvi Praha: Madsen,McCarthy, Schouten, Čech, Crer, Janouch, libero Moník. Střídali: Kollátor, Thiel

VK Jihostroj České Budějovice: Ondrovič, Carísio, Balabanov, Taylor-Parks, van Schie, Luengas, libero Michálek. Střídali: Emmer, González, Leština a libero Kovařík

Ohlasy

Jakub Janouch (kapitán VK Lvi Praha): Skvělý výsledek. Sám jsem nečekal, že budou první dva sety tak jednoduché. Hráli jsme perfektně – servis, obrana a dodržená taktika našich trenérů. Ve třetím setu, jak už to u nás bývá, předvedl každý nějakou chybku. Každopádně jsme vyhráli v koncovce, a to se počítá.

Juan Manuel Barrial (trenér VK Lvi Praha): Odehráli jsme velmi dobrý zápas od začátku až do konce. Zvládli jsme i těžkou koncovku ve třetím setu, kdy na nás soupeř tlačil, ale dobře jsme se podporovali, a to je pro nás důležité.

Eduardo Carísio (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Hrát proti Lvům je vždy obtížné, vždyť jde o jednoho z favoritů extraligy. Navíc většina z nás hrála v pražské hale poprvé. První dva sety byly z naší strany špatné, ve třetím jsme hru vylepšili, byli jsme trpělivější a domácím vyrovnaným soupeřem. To je cenné.

Andrzej Kowal (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Lvi jsou silní na servisu, což je hlavní činnost ve volejbale. Podáním nás dostávali pod tlak a my měli velké problémy na příjmu. V útoku se nám nedařilo, měli jsme nízkou úspěšnost. Jsem spokojený s třetím setem, kdy jsme se vrátili do zápasu a měli jsme šanci prodloužit ho. Jedeme domů, kde se musíme dát dohromady fyzicky i zdravotně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky Jihostroj, volejbal, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První reprízu finále extraligy vyhráli domácí Lvi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.