Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zájem o odlety z Budějc je vyšší. Čedok přidal další let do Turecka

Zájem Jihočechů o odlet na dovolenou z letiště v Plané u Českých Budějovic na nadcházející sezonu je podle cestovní kanceláře Čedok obrovský. Překonávat se dokonce daří i loňská rekordní čísla. Čedok proto přidal další charterový let do Turecka. Kromě toho mohou lidé létat do Řecka nebo nově do Tuniska a Bulharska. Plánované lety do Egypta kancelář kvůli bezpečnostní situaci zrušila.

„Předprodeje na léto ve first minute v posledních týdnech raketově vyskočily, proto jsme se rozhodli přidat další odlet z Českých Budějovic. Po letošní úspěšné sezoně tak budeme příští rok z jihočeského letiště létat už do pěti destinací a do turecké Antalye nově už dvakrát týdně. Díky tomu nabídneme klientům nejen týdenní dovolené, ale i oblíbené prodloužené pobyty," uvedl Miroslav Kubáč, produktový ředitel Čedoku.

Do Turecké Antalye se tak bude z Českých Budějovic odlétat každou středu a sobotu. Kromě toho mohou lidé vyrazit také na řecké ostrovy Rhodos a Kréta nebo nově vyzkoušet také pevninské Tunisko a bulharský Burgas.

Čedok ruší lety z Českých Budějovic do Egypta. Největší zájem je o Turecko

Cestovní kancelář Čedok se rozhodla odsunout únorové odlety z letiště v Plané u Českých Budějovic do Egypta. Důvodem je bezpečnostní situace v regionu, který je nedaleko válečného konfliktu. Klientům kancelář nabízí změnu zájezdu do hotelů v...

Původně Čedok plánoval také zájezdy do Egypta, nakonec se je ale kvůli bezpečnostní situaci v regionu, který byl nedaleko válečného konfliktu, rozhodl zrušit. Klientům pak kancelář nabídla změnu zájezdu do hotelů v Hurghadě nebo Marse Alam s odletem z pražského letiště nebo vrácení peněz.

Sezona tak na českobudějovickém letišti odstartuje místo února až 25. května. Největší poptávka u pobytů s odletem z Českých Budějovic je podle tiskové mluvčí Čedoku Kateřiny Pavlíkové i v letošním roce po čtyřhvězdičkových a pětihvězdičkových hotelích s all inclusive napříč všemi destinacemi. „Tradičně se nejvíce rezervují prázdninové termíny přes červencové státní svátky nebo odlety na přelomu července a srpna. V porovnání s loňskem, kdy provoz jihočeského letiště odstartoval až od srpna, se už nyní objednávají také odlety na začátku sezony, tedy v červnu, kdy jsou nejen nižší ceny, ale také příjemnější teploty pro výlety či méně turistů v jednotlivých lokalitách,“ dodala.

První sezona byla malý zázrak. Z letiště budeme odlétat každý den, říká ředitel Ivan Trhlík

Českobudějovické letiště ukončilo svou první sezonu. Jeho branami prošlo deset tisíc cestujících, uskutečnilo se 28 letů. Jak sezonu hodnotí ředitel letiště? Jaké novinky se chystají, a jak to vypadá s využitím pozemků, které jsou pro ekonomické...

Cestovní kancelář Čedok byla první, která z Letiště České Budějovice odlétala. V nadcházející sezoně se k ní přidají například cestovní kanceláře Fischer nebo Exim Tours. Ty už nyní nabízí zájezdy na španělskou Mallorcu. „V příští sezoně budeme létat i z Českých Budějovic na Krétu, Rhodos a Mallorcu. Tento krok zapadá do naší koncepce nabízet nejvíce odletů z regionálních letišť na českém trhu a být tak klientům co nejblíž,“ napsal za skupinu DER Touristik Eastern Europe tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čedok

Štítky letiště, české budějovice, letiště české budějovice, čedok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Ziegler

To je dobrá zpráva, je vidět, že na tom zase nejsme tak špatně.

Středa, 13. prosince 2023, 12:47Odpovědět

Jan Strapina

Vzhledem k ekonomické situaci naší země a většiny lidí těch co příští rok pojedou čachtat k moři až zas tak moc nebude!!!!!!

Středa, 13. prosince 2023, 10:25Odpovědět

Zájem o odlety z Budějc je vyšší. Čedok přidal další let do Turecka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.