Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Nejvhodnější voda pro koupání na jihu Čech je v Hejtmanu a v Černé v Pošumaví

Nejvhodnější voda pro koupání na jihu Čech je podle hygieniků v rybníce Hejtman na Jindřichohradecku a u pláže lipenské přehrady v Černé v Pošumaví. Vyplývá to z aktuálních rozborů. Voda na obou místech získala nejvyšší možné hodnocení.

Hygienici podle rozborů hodnotí vodu od nejlepší známky jedna, kterou získal Hejtman a Černá v Pošumaví, po pětku, což znamená zákaz koupání. „Aktuálně vykazuje průměrnou jakost voda na Orlíku, u Podolska i na Radavě, kde je shodně hodnocena stupněm tři, který znamená zhoršenou jakost vody s mírně zvýšenou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci. U některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže, po koupání proto doporučujeme osprchovat se čistou vodou. Dle aktuálního rozboru je v obou lokalitách překročena limitní hodnota ukazatele sinice a chlorofyl-a," uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Dodala, že zhoršená jakost vody je nyní také ve Staňkovském rybníku na Jindřichohradecku a u další lipenské pláže v Horní Plané. Hygienici odebírají vzorky od června do konce srpna vždy jednou za dva týdny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvhodnější voda pro koupání na jihu Čech je v Hejtmanu a v Černé v Pošumaví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.