Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nedostatek parkovacích míst můžou vyřešit bývalá kasárna

Minulý týden začala v areálu bývalých kasáren Julia Fučíka u křižovatky ulic Nádražní a Jírovcova demolice chátrajících objektů. Rozlehlý areál o celkové výměře 23 tisíc metrů čtverečních by mohl v budoucnu nabídnout plochu k parkování i pozemky pro developerské projekty.

Některé budovy byly dosud pronajímány jako nebytové prostory pro podnikatelské aktivity, jiné chátrají a jsou dlouhodobě nevyužité. Srovnáno se zemí bude pět zděných objektů s drobnými přístavbami, dva lehké ocelové přístřešky a zděné oplocení.

Podle přípravných prací a projektové dokumentace bylo vypsáno výběrové řízení s předpokládanou hodnotou veřejné zakázky 5,5 milionů korun. Nakonec se přihlásilo devět dodavatelů a vyhrála firma, která se o demoliční práce ucházela s nabídkou 2,4 miliony korun.

„Do konce roku tak na místě vznikne prostor, který bude pravděpodobně sloužit jako záchytné parkoviště. Projekt k územnímu a stavebnímu povolení ale zatím neexistuje, tudíž bude záležet na budoucím vedení města, kolik plochy bude ochotno obětovat,“ říká Miroslav Joch, do zítřejšího ustavujícího zastupitelstva ještě stále první náměstek primátora.

Zbylé místo by mohlo město nabídnout developerům, například k výstavbě bytového bydlení. „Lokalita je na tyto projekty vhodná a město by tím mohlo řešit nedostatek finančních prostředků. O tom ale musí rozhodnout nové zastupitelstvo,“ dodal Joch.

Štítky kasárna Julia Fučíka, Nádražní, Jírovcova, České Budějovice, parkoviště, developerské projekty, projekt, Julius Fučík, Miroslav Joch, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Jednoduše, nechá se něco zchátrat a je to. :-D

Pátek, 21. listopadu 2014, 11:26Odpovědět

Jirka Havel

A jak chce město třeba vyřešit situaci s parkováním na sídlišti Máj?

Pátek, 21. listopadu 2014, 09:21Odpovědět

Nedostatek parkovacích míst můžou vyřešit bývalá kasárna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.