Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zápisy do prvních tříd se blíží. Město upozorňuje, že pořadí ve frontě nehraje žádnou roli

Fronty, napětí, frustrace... Taková byla vloni situace na některých budějckých základních školách při zápisech do prvních tříd. Letos se zápisy konají 21. a 22. ledna. Čekají rodiče stejně nepříjemné chvíle? Město věří, že nikoliv. Celková kapacita škol je dostačující, zároveň není důležité, kdy k zápisu dorazíte.

„Rozhodně nebude podstatné, jestli bude rodič u zápisů první. Pořadí nehraje žádnou roli a tudíž nemá význam, aby rodiče postávali ve frontách před budovou školy už v ranních hodinách,“ upozornil náměstek primátora Petr Podhola.

Předpokládá se, že k zápisům v Budějcích dorazí zhruba 1200 dětí. Celkem se bude zapisovat do 16 základní škol. Nově budou otevřeny školy v ulicích Nová a Emy Destinnové.

„Rodič má právo přihlásit své dítě do školy, kterou si zvolí, ale dítě nemusí být na vybranou školu z důvodu naplněné kapacity přijato. S řediteli jednotlivých škol jsme se proto dohodli na společných kritériích. Pokud děti bydlí v příslušném školním obvodu, budou mít přednost. U dětí žijící mimo obvod bude rozhodnuto podle vzdálenosti trvalého bydliště od školy, případně podle dalších podmínek stanovených ředitelem školy,“ uvedl Petr Podhola.

Co si vzít s sebou k zápisu? Rodný list dítěte, očkovací průkaz a občanský průkaz zákonného zástupce. Během zápisu je také možné požádat o odklad povinné školní docházky.

Dodejme, že už o den dříve, tedy 20. ledna, se uskuteční zápis do tříd pro mimořádně nadané a zrakově postižené v ZŠ Máj II.

Štítky Petr Podhola, Ema Destinnová, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápisy do prvních tříd se blíží. Město upozorňuje, že pořadí ve frontě nehraje žádnou roli  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.