Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Základky ve městě hlásí, že jsou na děti připravené

Děti a středoškoláci už v těchto dnech počítají zbývající dny letních prázdnin. Zatímco školáci si ještě užívají zbytky volného léta mimo lavice, jejich učitelé a kantoři se pilně připravují na začátek školního roku.

Ve třídách se maluje, umývají se okna, vyměňuje se starý nábytek za nový a podobně. V pondělí totiž všechno začne naostro, začne školní rok 2012/2013.

Budějcká Drbna se proto zeptala ředitelů několika budějckých škol, na co se u nich děti od pondělka mohou těšit. „Kompletně je zateplená fasáda budovy mateřské školy. Také jsme zateplili budovu dílen a vyměnili tu okna. Do konce září se bude dodělávat ještě střecha, ale už za běžného provozu školy,“ vysvětluje ředitel základky v rožnovské ulici Ludvíka Kuby Miroslav Kůs.

„Nový nábytek jsme také nechali dát do učebny fyziky, která je tedy už také opravená. Vše je relativně hotové, můžeme začít,“ doplnil Kůs s tím, že do prvních tříd v pondělí nastoupí 84 dětí. „Oproti loňsku budeme mít o čtyřicet dětí více, tedy 580,“ uzavřel ředitel.

O kus dále, na Základní škole Grünwaldova, se děti mohou těšit například na nové šatny. Ty se ale budou ještě dodělávat, do konce prázdnin předělávka hotova nebude. Nové šatny ale vznikají mimo hlavní školní budovu, takže děti stavbu nemusí při vyučování ani zaregistrovat.

„Na začátek školního roku jsme připraveni, ale ještě dokončujeme přístavbu šaten. Jinak proběhla v některých třídách a na chodbách výměna podlahových krytin. Vybrané třídy se mohou těšit i na interaktivní techniku,“ řekl ředitel základky v Grünwaldově ulici Vladimír Caldr. „Odhaduji, že do čtyřech prvních tříd nastoupí pokaždé dvaadvacet až třiadvacet nových prvňáků,“ zmínil Caldr, bývalý skvělý hokejista budějckého Motoru.

Svůj zvědavý nos Budějcká Drbna pomyslně strčila na Základní školu Máj I, tedy na největším sídlišti ve městě. I tady už jen pedagogický sbor čeká, až to bude od pondělka na třídách a chodbách zase plné dětí.

„Fasáda na budově je skoro hotová, jsme už také zatepleni a vnitřky jsou kompletně hotové. Pak tu máme další interaktivní tabuli, na kterou děti píší speciálním perem anebo ji ovládají přes počítač,“ vysvětlil technologickou novinku ředitel Luboš Staněk.

Drbnička, která chodila do školy v dobách, kdy se křída na zelených a černých tabulích houbou špatně dostávala dolů, by se teď asi ani neuměla na tabuli podepsat. smiley

„Do prvních tříd k nám v pondělí nastoupí přibližně šedesát až sedmdesát dětiček,“ doplnil ředitel ZŠ Máj I, které se vloni také dotkla kauza azbest.

Štítky základní škola, České Budějovice, přípravy, školní rok, Vladimír Caldr, šatna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základky ve městě hlásí, že jsou na děti připravené  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.