Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Velkokapacitní očkovací centrum v Krumlově skončilo. Zájemci musí do nemocnice

Krumlovské velkokapacitní očkovací centrum ve čtvrtek ukončilo svůj provoz. Očkování se přesouvá z místní sportovní haly do krumlovské nemocnice, pavilonu B. Další jihočeská očkovací centra budou ukončovat svůj provoz podle toho, jak bude využita jejich kapacita.

„Je rozumné vrátit očkování zpátky do nemocnice, kde denní kapacita je zhruba 260 lidí a jsme schopni ji regulovat podle zájmu. Buď přidávat, nebo ubírat očkovací dny,“ řekl ředitel nemocnice v Českém Krumlově Vojtěch Remeň.

Za pět měsíců provozu krumlovského očkovacího centra zdravotníci podali téměř 54 tisíc dávek vakcíny, pro které si přišlo 27 tisíc lidí.

Očkování bez registrace

Už příští týden se v Jihočeském kraji spustí očkování bez nutnosti registrace. Dostupné bude v očkovacím centrum na budějckém výstavišti. „Naším cílem je dosažení maximální proočkovanosti obyvatel kraje. Vybudovali jsme vysokokapacitní očkovací centra, která jsou velmi dobře vybavena a dokážou zvládnout i očkování osob, které se nechtějí registrovat. Musíme si uvědomit, že vytížení zdravotníků i obslužného personálu trvá již přes 7 měsíců a je tedy dlouhodobé a extrémní. Vážím si jejich práce a je pro mě těžko představitelné, že jim teď ještě nařídím, aby šli očkovat do obchodního centra,“ řekl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Očkování bude zahájeno ve středu, 28. července od 9:00 a bude probíhat až do 19:00. Dále v pátek, 30. července od 15:00 do 19:00 a v sobotu 31. července od 9:00 do 19:00. Poslední očkování v daný den je zahájeno vždy nejpozději půl hodiny před koncem provozní doby stejně jako při očkování objednaných osob. Další termíny bude kraj sdělovat dle zájmu na webových stránkách Jihočeského kraje a Nemocnice České Budějovice. Otevření dalších termínů pro zájemce bez registrace je také závislé na dostupnosti očkovací látky Janssen.

Ohodnoť článek

Foto město Český Krumlov

Štítky Český Krumlov, koronavirus, covid-19, očkování, sportovní hala, nemocnice, očkovací centrum, Jihočeský kraj, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Martin Kuba, Janssen Pharmaceutica, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velkokapacitní očkovací centrum v Krumlově skončilo. Zájemci musí do nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.