Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcká nemocnice je třetí nejzatíženější v Česku. Omezí plánované výkony

Kvůli skokovému nárůstu pacientů hospitalizovaných s onemocněním covid-19 musí budějcká nemocnice omezit plánované operace o dvacet pět procent. Odkládat se podle vedení nemocnice budou takové zákroky, u kterých je to medicínsky bezpečné. Nemocnice v Českých Budějovicích je s 99 hospitalizovanými covid pacienty třetí nejzatíženější nemocnicí v Česku.

Budějcká nemocnice omezí operativní zákroky na 75 procent kapacity operačních sálů. Důvodem je podle vedení nemocnice aktivace covidových stanic. „Již od pátku 5. listopadu je v provozu covidová stanice na chirurgickém oddělení, následovat budou další stanice,“ uvedl ředitel nemocnice Michal Šnorek. Omezení se podle něj nebude týkat onkologické operativy a zatím ani velkých ortopedických výkonů. „Odloženy budou takové výkony, u kterých je odklad medicínsky bezpečný. Obecně se jedná zejména o tzv. malé výkony,“ uvedl Šnorek.

Budějcká nemocnice je zatím jediná v kraji, která k odkládání plánovaných operací přistupuje. S 99 hospitalizovanými pacienty s covid-19 je totiž po ostravské a brněnské nemocnici třetí nezatíženější nemocnicí v Česku.

„Denně vyhodnocujeme epidemické ukazatele a jejich trendy v okresech, počty hospitalizovaných pacientů, obsazenost intenzivních lůžek a řadu dalších ukazatelů. Jihočeské nemocnice spolupracují na základě nastavených pravidel. To vše nám umožňuje péči v Jihočeském kraji koordinovat ku prospěchu všech jeho obyvatel,“ uvedla Zuzana Roithová, předsedkyně představenstva společnosti Jihočeské nemocnice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky nemocnice, České Budějovice, koronavirus, omezení, operace, Česko, pacient, COVID-19, Nemocnice České Budějovice, Zuzana Roithová, Jihočeské nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká nemocnice je třetí nejzatíženější v Česku. Omezí plánované výkony  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.