Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Káva po obědě a procházka. To je oblíbený zvyk úspěšného motoráka Martina Nováka

Motorák měsíce října odpovídal ve středu večer na dotazy čtenářů Drbny. Ze soudku Budvaru měl Martin Novák radost, dojem z výhry v nové anketě ale kazilo zklamání z nepovedeného duelu s Třebíčí.

Anička: Jaký je tvůj vztah k adrenalinovým sportům? Chtěl bys padat volným pádem?
Rád chodím třeba na Matějskou. Baví mě různé adrenalinové zážitky, ale jen do určité míry. Ze skoku volným pádem nebo padákem bych měl strach, na nějaké atrakci bych ho ale rád vyzkoušel.

Hanka: Jak ti chutnal perník od Zuzky? Co budeš chtít upéct příště?
Ahoj teto. Byl výborný, i kluci v autobuse si pochutnali. A co si necháme upéct příště? To si ještě rozmyslím. (směje se)

Lukáš Adam: Kdo v kabině zastává po odchodu Romana Vráblíka funkci pokladníka? Je přísný?
Novým pokladníkem je Martin Heřman. Řekl bych, že je dost přísný a má v tom dost pořádek. Když jsme hráli s Prostějovem, vypisoval jsem odměnu za vítězství, takže už jsem taky přispěl. Vloni jsem zase platil zápisné a všechny možné další věci…

Drbna: A kolik tě stál zápas s Porubou, kdy jsi dva góly dal a na tři přihrál?
Když se něco povede, tak spíš odměním kustody.

Nepocházíš z Budějc, a tak se musím zeptat, jak se ti tady žije? Přirostlo ti město k srdci?
Líbí se mi tady. Rád zajdu na kávu, projdu se v centru nebo poznávám okolí, Krumlov nebo Lipno už jsem samozřejmě stihnul navštívit.

Co nejradši děláš, když zrovna nehraješ hokej?
Chodím s klukama na kávu pokecat, to je po obědě takový každodenní zvyk – kafe, na chvilku domů a projít se. Baví mě čtení, nebo volný čas zabíjím hraním videoher. Mám dost náročné tréninky, takže člověk na to kolikrát nemá ani chuť. Radši si tedy přečtu knížku nebo se podívám na dobrý film.

Čeho bys chtěl ve své kariéře dosáhnout?
Aktuálně nejvíc postupu s Motorem zpátky do extraligy. To je hodně ceněné a beru to jako svůj nejvyšší cíl. Jinak mám už asi osm let trenérskou licenci C, takže jednou bych se chtěl zlepšit na stupeň B a posunout se dopředu. Uvidíme, co se nachomýtne a jestli časem přijde nějaká nabídka. Každopádně chci zůstat u sportu.

Po loňské sezoně, kdy tě hned zkraje vyřadilo ze hry zranění, je průběh té letošní zatím diametrálně odlišný. Jak se ti hraje po boku Davida Gilberta a Lukáše Endála?
Po loňském zranění musím zaklepat na zuby… (při krátké odmlce opravdu klepe) My spolu hrajeme většinu zápasů a máme určité herní situace už zažité. S Lukášem jsme spolu začali hned od prvního tréninku, takže o sobě víme. Tohle jenom kvituju.

Štítky motorák měsíce, Martin Novák, rozhovor, Budějovický Budvar, Třebíč, káva, Lukáš Adam, Roman Vráblík, Martin Heřman, David Gilbert

Káva po obědě a procházka. To je oblíbený zvyk úspěšného motoráka Martina Nováka  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.