Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž ujížděl v Jivně policistům, nadýchal skoro dvě promile

Devětatřicetiletý muž si v neděli večer zahrál s policisty na honěnou. Hlídka z Budějc se muže snažila zastavit v obci Jivno – bezúspěšně. Když nakonec zastavil, dali mu policisté dýchnout. Dechová zkouška potvrdila alkohol.

K incidentu došlo v neděli krátce před devátou hodinou večer v obci Jivno. Policisté z oddělení hlídkové služby České Budějovice se snažili zastavit řidiče osobáku. Ten ale na výstražné a zvukové signály nereagoval a policistům ujížděl dál. Policisté muže nakonec kontrovali v cíli jeho cesty. „U řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Výsledek měření převýšil 1,7 promile. Po pár minutách opakovaná zkouška se nikterak nelišila,“ popsal tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Řidiči byla zakázána další jízda. Celý případ si převzali policisté z obvodního oddělení Lišov. Ti si za dva dny 39letého „hříšníka“ předvolali k podaní vysvětlení a zároveň mu předali sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto Jan Pešek

Štítky opilec, policie, řidič, České Budějovice, Jivno, Lišov

Muž ujížděl v Jivně policistům, nadýchal skoro dvě promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.